Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Răzvan Suma a fost deja aplaudat în patru oraşe din România, în cadrul turneul naţional „Vă place BACH?”

0

Un tânăr muzician talentat şi-a luat violoncelul, partiturile cu integrala suitelor lui Bach pentru violoncel solo şi, însoţit de artistul multimedia Tom Brânduş şi videoproiecţiile sale concepute special pentru concert, a pornit prin ţară să încânte publicul. Răzvan Suma este violoncelistul care, după şase turnee în formulă de trio, susţine primul său turneu solo naţional, sugestiv intitulat „Vă place BACH?”.

Evenimentul propune spectactorilor din ţară să găsească răspunsul la această întrebare după mai mult două ore de spectacol complet: muzică clasică de cea mai bună calitate, însoţită de un concept grafic inovator. Proiecţii multimedia poartă imaginaţia privitorilor în catedrale baroce, în momente din viaţa lui Bach sau pur şi simplu într-un vis abstract de lumină şi culoare.

Răzvan Suma se află acum la mijlocul turneul său. A încântat deja publicul din patru oraşe: peste 2000 de spectatori l-au aplaudat în Braşov, Arcuş, Bistriţa şi Baia Mare. Aflat la jumătatea proiectului pe care l-a aşteptat de la începutul carierei sale, Răzvan Suma declară: „Cântând în săli atât de diferite până acum, de la un spaţiu clasic de concert până la Sinagoga din Bistriţa, l-am redescoperit pe Bach de fiecare dată într-o nouă formă. E fascinant că fiecare notă pare specială într-o acustică diversă, ce conferă o altă expresivitate muzicii. Nici un concert nu seamănă cu celălalt, fiecare seară îmi oferă privilegiul de a naviga printre stări pe care nu credeam că le pot atinge cântând Bach.

Tom Brânduş, artist şi muzician, susţine despre propria concepţia multimedia: „De la bun început ideea noastră a fost de a-i lăsa spectatorului libertatea de interpretare a materialului audio-vizual, aşadar ideile generale în loc să fie declarate în mod direct, sunt mai degrabă sugerate.”

Turneul naţional „Vă place BACH?” reprezintă prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei lui Bach pentru violoncel solo. Instrumentul pe care cântă Răzvan Suma este unul special: a fost creat de un celebru lutier (Charles Adolphe Maucotel) la Paris, în 1849. În România, prima înregistare completă pe CD a integralei suitelor pentru violoncel solo compuse de Bach este realizată de Răzvan Suma cu sprijinul casei de producţie Sonoro Records. CD-ul a fost lansat în cadrul turneului şi este disponibil în foaierul sălilor de concert, la preţuri promoţionale.

Cea de-a doua parte a turneului naţional „Vă place BACH?” va cuprinde oraşele: Piteşti (15 martie – Casa de Cultură a Sindicatelor), Bacău (17 martie – Ateneu), Dumbrăveni (19 martie – Centrul Cultural Unesco). Turneul se va încheia chiar la Bucureşti, printr-un concert extraordinar susţinut la Sala Radio în data de 21 martie. Biletele se pot achiziţiona de la sălile de concerte din ţară, iar în Bucureşti de la casa de bilete a Sălii Radio şi prin reţeaua www.eventim.ro.

 

 

„Vă place BACH?” este un turneu realizat graţie susţinerii acordate de Radio România Muzical – în calitate de coproducător al evenimentului – şi al sprijinului oferit de partenerii media: România liberă,  www.casamea.ro, modista.ro, Şapte Seri, Accent Cultural, Cariere, Radio France International, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Regional, PORT.ro, HotNews, www.webpr.ro, Ziare.com, Art Act Magazine şi Bucharest Herald. Sponsorii evenimentului: Geocom, Mons Medius, Romgaz, BMW.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.