Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Razvan Fodor, ambasador al campaniei „Cedeaza volanul cand bei!”, initiata de Asociatia Berarii Romaniei cu sprijinul Politiei Romane

0

RĂZVAN FODOR, AMBASADOR AL CAMPANIEI “CEDEAZĂ VOLANUL CÂND BEI!”

O CAMPANIE INIȚIATĂ DE ASOCIAȚIA BERARII ROMÂNIEI, CU SPRIJINUL POLIȚIEI ROMÂNE.

“Niciodată nu mă urc băut la volan”, declară prezentatorul TV Răzvan Fodor, ambasador al celei de-a zecea ediții a campaniei “Cedează volanul când bei!”,  inițiată de  Asociația Berarii României, cu sprijinul Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Dezvoltată sub conceptul Designated Driver, campania se desfășoară anual în perioada sărbătorilor de iarnă și are ca obiectiv conștientizarea riscurilor la care șoferii auto se expun sau îi expun pe cei dragi lor și pe alți participanți la trafic, în momentul în care decid să conducă sub influența băuturilor alcoolice.

Ne aflăm într-o perioadă specială a anului, în care petrecerile în compania celor dragi, membri ai familiei sau prieteni de-o viață, sunt numeroase. În acest context, revenim asupra unor recomandări pe care Asociația Berarii României, alături de Poliția Română, le face în mod constant românilor: să cedeze  volanul după o petrecere la care au consumat băuturi alcoolice și să opteze pentru orice altă modalitate prin care pot ajunge acasă în siguranță, fie că e transportul public, servicii de taxi sau chiar un prieten care nu a băut. Credem cu tărie că o petrecere este într-adevăr reușită doar atunci când toți participanții ajung cu bine acasă”, a declarat Julia Leferman, Director General al Asociației Berarii României.

Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a susținut încă de la prima ediție campania «Cedează volanul când bei!», identificând un obiectiv comun cu cel al tuturor demersurilor instituției noastre: creșterea siguranței rutiere. Propunându-și să îi informeze și responsabilizeze pe șoferi privind riscurile asociate conducerii sub influența băuturilor alcoolice, campania contribuie în mod cert la creșterea gradului de siguranță rutieră într-o perioadă cu riscuri sporite pentru toți participanții la trafic, cum este cea a sărbătorilor de iarnă. Mai mult, activitățile programate în cadrul ediției de anul acesta le completează în mod ideal pe cele desfășurate de Poliția Română în cadrul campaniei naționale de educație rutieră «Alege viața!»”, a declarat Florentin Brăcea, Chestor de poliție, Poliția Română.

În calitate de ambasador al campaniei, Răzvan Fodor postează pe pagina sa de Facebook o serie de materiale video. Astfel, Răzvan explică fanilor cât este de important să nu urce la volan după o petrecere la care au consumat băuturi alcoolice, ci să recurgă la altă modalitate pentru a ajunge cu bine acasă – de exemplu să apeleze la un prieten care nu a băut.

“Sunt un tip sociabil și prietenos. Îmi place să petrec, îmi place să ies în oraș. Dar toți prietenii mei știu că atunci când consum alcool, niciodată nu mă urc băut la volan. Mi-am făcut un prieten care mă ajută întotdeauna să ies din situații de genul ăsta – soția mea. Conduce încet, precaut, dar ajungem întotdeauna în siguranță acasă, unde ne așteaptă fetița noastră. Acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, când mergem la nenumărate petreceri, le recomand tuturor să pună siguranța lor și a celor dragi mai presus de o decizie neinspirată”, a declarat Răzvan Fodor.

Totodată, în cadrul campaniei, pagina de Facebook a Discovery România a găzduit o competiție în urma căreia fiecare fan poate câștiga pentru el și încă doi prieteni câte un curs online de conducere defensivă la Academia Titi Aur. Pentru a se înscrie în competiție, fiecare participant a trebuit să posteze un comentariu cu numele a doi prieteni pe care îi poate declara oricând “șofer desemnat” pentru a ajunge în siguranță acasă după o petrecere la care a consumat băuturi alcoolice.

Potrivit datelor furnizate de Poliția Română, în perioada ianuarie – noiembrie 2017 s-au produs deja peste 200 de accidente rutiere grave pe fondul consumului de alcool. Altfel spus, peste 200 de conducători auto au decis să urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, o mare parte a acestor decizii având consecințe deosebit de grave.

Pentru mai multe informații despre Asociația Berarii României, accesați www.berariiromaniei.ro sau pagina de Facebook Iubesc Bereahttps://www.facebook.com/IubescBerea.

Despre Asociația Berarii României

Asociația Berarii României reprezintă un veritabil simbol al sectorului berii de la noi din țară. În cei treisprezece ani de existență, Asociația Berarii României s-a impus atât la nivel local, cât şi internaţional, ca o voce comună a membrilor săi, reușind să transmită mediului de afaceri, consumatorilor și instituţiilor statului, valorile care îi guvernează deopotrivă.

Membrii săi actuali sunt importanți producători de bere din România: BERGENBIER SA, HEINEKEN România, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES și MARTENS, alături de microberăria CLINICA DE BERE. Împreună, cei șase producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA și  ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI.

Cele douăsprezece fabrici de bere, dintre care două microberării, aparținând membrilor Asociației sunt situate în Ploieşti, Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureş, Pan­telimon, Timişoara, Buzău, Braşov și Galați, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca și Timișoara.

Începând cu anul 2008 Asociația Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentați prin organizația Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles. Membrii actuali sunt asociațiile naționale ale berarilor din statelor UE, alături de Norvegia, Elveția și Turcia. Organizaţia reprezintă interesele a peste 6.500 de producători de bere din Europa în faţa diferitelor instituţii şi organizaţii internaţionale. Mai mult, Berarii Europei reprezintă şi apără interesele a 2,3 milioane de oameni care au locuri de muncă datorită producţiei şi vânzării berii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.