Râul Alb a fost salvat!

0

Federația Coaliția Natura 2000 a câștigat definitiv procesul împotriva Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara prin care contesta avizarea proiectului de microhidrocentrale de pe Râul Alb.

unnamed

Proiectul propus cuprindea trei MHC-uri și urma să demareze în baza unui cumul de avize flagrant ilegale, într-o zonă specială prin frumusețea și diversitatea ei biologică. Aceasta face parte din mai multe arii protejate  – Parcul Național Retezat, situl Natura 2000 Strei-Hațeg și Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului. Anul trecut, Coaliția Natura 2000 și WWF au înregistrat o victorie similară pentru 3 râuri din Munții Țarcu (Bistra Mărului, Șucu, Olteana).

Tot de anul trecut, România trece trecut printr-o procedură de infringement inițiată de Comisia Europeană pentru încălcarea sistemică a mai multor acte normative europene din domeniul apelor și protecției mediului.

Vezi decizia Curții de Apel Alba.

Despre autor

avatar

Înfiinţată în anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.