Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Raise YOUth Voice, România! Caravana Națională a Dialogului Structurat cu TINErii

0

Raise YOUth Voice, România!

Caravana Națională a Dialogului Structurat cu TINErii continuă în
Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Craiova, Oltenița și comuna Nana

 Cover CAravana etapa II

Forumul Tinerilor din România anunță organizarea de noi evenimente locale în cadrul Caravanei Naționale a Dialogului Structurat cu TINErii. După ce în luna februarie tinerii ambasadori au organizat evenimente în Sibiu, Bistrița, Constanța, Botoșani și Turnu-Măgurele, acum a venit rândul unor noi evenimente în: Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Craiova, Oltenița și comuna Nana.

Dialogul Structurat este un instrument folosit la nivel european pentru ca opinia tinerilor să fie luată în considerare în momentul realizării politicilor de tineret la nivelul Uniunii Europene. Pentru a reuși acest lucru, Dialogul Structurat aduce împreună la discuții tinerii, organizațiile de tineret și persoanele aflate în poziții decizionale cheie, fiind implementat în cicluri de lucru de câte 18 luni, cu o tematică și o prioritate comună, divizată în 3 runde diferite de consultări.

Forumul Tinerilor din România este membru al Grupului Național de Lucru privind Dialogul Structurat cu TINErii. Grupul își desfășoară activitatea în coordonarea Ministerului Tineretului și Sportului, în perioada iulie 2014 – decembrie 2015, în contextul trioului Președințiilor Consiliului Uniunii Europene asigurat de Italia, Letonia și Luxemburg. Actualul trio şi-a stabilit drept prioritate „Împuternicirea tinerilor”, cu accent pus pe accesul tinerilor la drepturi şi sprijinirea participării acestora la viaţa democratică și politică.

În acest sens, vor fi organizate numeroase dezbateri cu tinerii, în diversele județe ale țării, pentru a afla problemele reale ale acestora și pentru a centraliza soluțiile și opiniile pe care tinerii le au cu privire la subiectele date. Pentru îndeplinirea acestei misiuni, Forumul lucrează cu o echipă națională de Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINErii, cu reprezentativitate în peste 80% dintre județele României.

„Problema de fond sesizată la nivelul UE este aceea că tinerii nu mai au încredere în mediul politic și capacitatea acestuia de a aduce bunăstarea și deci nici nu doresc să se implice în viața politică. În condițiile în care tinerii reclamă că părerea lor nu este luată în considerare de către autorități în formularea politicilor publice, Forumul va centraliza nevoile reale ale generației tinere, dar și soluțiile propuse de aceasta. Mai apoi, prin intermediul mecanismului Dialogului Structurat, aceste informații vor fi puse pe masa decidenților, cărora le vom solicita să colaboreze permanent cu tinerii și organizațiile acestora, în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă generația noastră” a declarat Radu PETRARIU, Președintele Forumului Tinerilor din România.

Astfel, Caravana Națională a Dialogului Structurat cu TINErii va fi prezentă în perioada următoare în:

Craiova (DJ): luni, 16 martie 2015, ora 10:00, Amfiteatrul Inspectoratului Școlar Județean;

Târgoviște (DB): vineri, 20 martie 2015, ora 15:00, Corpul de Conferințe al Universității Valahia;

Râmnicu Vâlcea (VL): sâmbătă, 21 martie 2015, ora 10:00, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanu”;

Oltenița (CL): vineri, 27 martie 2015, ora 13:00, Sala de Festivități a Primăriei Oltenița;

Comuna Nana (CL): vineri, 27 martie 2015, ora 16:30, Căminul Cultural Nana.

Forumul Tinerilor din România reprezintă platforma națională neguvernamentală, apolitică, non-profit, în domeniul tineretului, ce reunește 155 de organizații din țară.  Organizația a luat ființă la începutul
anului 2014 ca răspuns la nevoia tinerilor de a-și face vocea auzită în fața decidenților politici, autorităților locale și naționale, mediului de afaceri, partenerilor sociali și întregii societăți civile.

Viziunea Forumului este o lume în care tinerii își pot atinge întregul potențial, iar prin organizațiile neguvernamentale încurajăm, susținem și reprezentăm tinerii din România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.