Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Raiffeisen Bank si United Way – impreuna pentru un viitor mai bun

0

Raiffeisen Bank Romania a derulat, timp de patru saptamani, campania anuala de voluntariat si strangere de fonduri pentru cei aflati in dificultate, sustinuti de United Way Romania, in Bucuresti, Cluj-Napoca sau Timisoara.

Prin contributia angajatilor bancii s-au strans peste 216.000 lei, suma ce va fi dublata de banca.

Raiffeisen Bank sustine United Way din 2005, iar de la an la an implicarea angajatilor si a companiei a crescut sustinut. Banca este ‘Partener Platinium’ pentru fundatia United Way Romania, cu o contributie de peste 100.000 de euro anual. Alice Papa, Ofiter Comunicare si RP la Raiffeisen Bank, si coordonatorul campaniei interne ne-a spus:

„Contributia la United Way este o investitie cu rezultate masurabile si de durata, o modalitate sigura si eficienta prin care putem sa ajutam cu totii comunitatea in care traim.”

Voluntarii Raiffeisen Bank au vizitat un centru de zi pentru batrani, au impartit pachete cu alimente si au petrecut impreuna cateva ore. Cu multa pasiune, angajatii bancii au pregatit dulciuri si produse de toamna pe care le-au vandut la o licitatie interna, toti banii colectati astfel fiind donati catre United Way. O alta actiune a fost organizata la inaltime, la etajul 34 al celei mai inalte cladiri din Bucuresti, Sky Tower, unde voluntarii din Raiffeisen Bank impreuna cu copiii de la un centru de zi au petrecut cateva ore jucand ping-pong, fussball, sau participand la ateliere de origami si croitorie. Vizita la muzeul Antipa cu copiii de la un alt centru de zi a completat programul campaniei de voluntariat Raiffeisen Bank pentru United Way.

poza licitatie prajituri

United Way Romania este o fundatie romaneasca independenta afiliata la United Way Worldwide si are ca scop imbunatatirea calitatii vietii in comunitate prin incurajarea donatiilor individuale, corporatiste si a voluntariatului, pentru ca toata lumea sa aiba sanse egale la educatie, sanatate si un venit decent. Fundatia lucreaza cu voluntari, companii, organizatii neguvernamentale acreditate in domeniul social sau al educatiei, grupuri de initiativa cetatenesti, autoritati locale si specialisti din Bucuresti, Cluj si Timisoara pentru a pune in practica principiul ca „mai bine” nu poate exista decat daca inseamna „mai bine pentru toti”. Alaturi de 55 de companii, 2.800 de donatori si peste 700 de voluntari, United Way ajuta anual mai mult de 6.500 de persoane in situatii de risc si, astfel, intreaga comunitate, pentru ca vietile tuturor sunt legate si toti avem de castigat cand un copil ia note bune la scoala, cand fiecare familie are ce pune pe masa, cand toti oamenii se bucura de o sanatate mai buna.

Raiffeisen Bank S.A. este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari. Baza de clienti a Raiffeisen Bank a ramas constanta la jumatatea anului 2013, la aproximativ 2 milioane de persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.500 de companii. Reteaua Raiffeisen Bank numara 527 de unitati, peste 1.100 de ATM-uri si aproximativ 10.500 de EPOS-uri. Banca avea la 30 iunie 2013, 5.707 angajati

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.