Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Raiffeisen Bank, partenerul strategic al Fundației United Way România, a ajutat 1060 de copii vulnerabili să își continue educația în 2019

0

Finalul de an este și vremea bilanțurilor, iar Raiffeisen Bank, partener strategic al Fundației United Way România din 2004, ajută în fiecare an copiii defavorizați să nu abandoneze școala. În 2019, 1060 de copii din medii vulnerabile au fost sprijiniți, prin programele de educație ale United Way România și cu finanțarea Raiffeisen Bank, să își continue studiile.

Educația stă la baza oricărei nații și toți copiii au acest drept, indiferent de mediul în care s-au născut. Cu toate acestea, în România, numai o treime dintre copiii defavorizați termină școala generală*. În viziunea United Way, abandonul școlar nu este doar o problemă a copilului, ci una a întregii comunități. Tocmai de aceea, programul integrat de intervenție Învață să reușești al fundației implică factorii decisivi în dezvoltarea copilului (părinți, profesori, lideri din comunitate și voluntari) să lucreze împreună pentru a preveni abandonul școlar și a asigura accesul la educație de calitate pentru copiii vulnerabili.

Raiffeisen Bank, partener strategic al United Way România, a ajutat și în 2019 copiii din medii defavorizate să nu abandoneze școala și să aibă o șansă la un viitor mai bun. Pe parcursul anului, datorită donațiilor angajaților Raiffeisen Bank, dublate de companie, 1060 de copii din medii vulnerabile au primit în fiecare zi o masă caldă, sprijin material, îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă, produse alimentare, ghiozdane echipate la început de an școlar și au participat la activități educative non formale, de tutorat, activități cu voluntari, vizite la muzee, spectacole de teatru sau excursii.

În plus, 225 de părinți au primit consiliere socială, au fost ajutați să își găsească un loc de muncă, să își continue studiile sau să aibă acces la servicii medicale, iar 55 de profesori au urmat cursuri și au învățat cum să lucreze cu copiii vulnerabili. De asemenea, prin programul United Way de integrare socială și profesională, donațiile angajaților Raiffeisen Bank, dublate de companie, au ajutat în acest an și 25 de tineri defavorizați (care provin din centre de plasament, persoane cu dizabilități sau fără adăpost) să rupă cercul sărăciei.

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare clienților: persoane fizice, IMM-uri sau corporații. Banca are o reţea de peste 400 de agenţii în toată ţara, care deservesc aproximativ 2 milioane de clienţi persoane fizice, 92.000 de IMM-uri și 5.700 de corporaţii. Raiffeisen Bank susţine anual programe și proiecte de responsabilitate social corporativă care îmbunătăţesc calitatea vieţii în comunităţile în care este prezentă. În cei 21 de ani de prezență pe piața românească, Raiffeisen Bank a investit peste 20 de milioane de euro în proiecte culturale, educative și comunitare. Rezultatele obţinute și planurile pentru viitor sunt prezentate în Raportul de Sustenabilitate, disponibil pe site-ul web al companiei: https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/responsabilitate-corporativa/rapoarte-anuale-csr/.

Despre United Way România

Din 2004, United Way România (UWRo) sprijină programe și inițiative sociale care îmbunătățesc viețile copiilor, adulților și vârstnicilor în dificultate. Munca organizației se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. UWRo lucrează ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din toate cele trei sectoare – companii, instituții publice și societate civilă – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. În 2017, prin programele desfășurate împreună cu companiile și organizațiile partenere, United Way România a ajutat aproape 11.000 de copii, tineri, adulți și bătrâni în dificultate.

* Conform datelor din Strategia națională privind incluziunea socială și reducerea sărăciei pentru perioada 2015-2020

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.