Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Punem laolaltă mediul urban cu mediul rural – eticheta malltaranesc

0

Asociația Creștem România Împreună, inițiatoare a proiectelor naționale Mallțărănesc și Adoptă un țăran, anunță lansarea unui nou concept de tipul community brand!

 
Este vorba despre un brand de produse autentice, tradiționale, 100% românești, o inițiativă menită să adune laolaltă gospodarii de subzistență și micii producători români. Brânza de țară, roșiile zemoase, mezelurile făcute în casă, costumele populare autohtone, ceramica făurită manual, pâinea pe vatră, dulcețurile parfumate, păpușile croșetate și multe altele, se vor reuni sub eticheta „Mallțărănesc”. Românii, însă nu doar ei, vor avea astfel acces la produse autentice, meșterite cu grijă și pasiune pentru iubitorii de tradiție. Menționăm totodată că țăranii, meșteșugarii și producătorii care vor face parte din acest proiect pilot sunt membri activi ai celor două inițiative sociale mai sus menționate, respectivMallțărănesc și Adoptă un țăran.

Ne dorim ca acest brand de produse ca la mama acasă nu doar să stârnească interesul pieței de consum, ci și să pună bazele unei stabile comunități de gospodari, uniți sub umbrela asociației noastre și a proiectelor demarate. Brandul nostru va deveni fără doar și poate cea mai mare piață de desfacere offline și online a produselor din gospodăriile românești, una dintre țintele acestei inițiative fiind și crearea unei baze de date a tuturor meșteșugarilor și producătorilor români autentici.

Accesul la acest brand se face prin înregistrarea în cadrul platformei a gospodarului sau a micii afaceri ce dorește a vinde produse țărănești autentice, în mod gratuit. După înregistrarea în platformă fiecare producător poate să adauge un număr de produse pe care să primească eticheta mallțărănesc. Acceptarea produselor se face respectând procedura impusă de platforma noastră, procedură ce face apel la încărcarea de fișiere cu certificatul de producător, a adeverinței de la medicul de familie, precum și a adeverinței din partea medicului veterinar acolo unde este cazul. Fiind foarte importantă siguranța alimentară, pozele ce trebuie încărcate de asemenea cu gospodăria trebuie să conțină și locul unde se prepară aceste minunate produse.

Un reportaj aici.

Eticheta conține datele de contact ale gospodarului precum și QR code-ul care îl direcționeaza pe cel ce scanează către pagina personală, unde utilizatorul poate afla mai multe date despre gospodărie, precum și despre produsele ce le oferă spre achiziție.

Totodată trebuie menționat că aceste etichete sunt de trei feluri: eticheta roșie pentru mici firme care produc artizanal diferite produse, galbene pentru gospodari persoane fizice, și albastre, pentru produsele care sunt reprezentate de asociația noastră, în general produse de persoane care nu au cunoștințe tehnice.

Anunțăm pe această cale că lansarea oficială a gamei de produse Mallțărănesc va avea loc pe data de 30 iunie, la Agapa țărănească organizată prin proiectul Adoptă un țăran, în curtea Bisericii Sfântul Nicolae din Brașov, lângă Prima Școală Românească. Așadar, invităm brașovenii să participe la un eveniment deosebit ce marchează prima inițiativă de tipul community brand din țară, care are ca scop promovarea și sprijinirea țăranului român. În cadrul acestei întâlniri, participanții vor avea ocazia să afle mai multe despre brandul Mallțărănesc, să deguste produse autentice românești, să participe la ateliere susținute de meșteșugari locali, dar și să ia parte la seminarii despre viața la sat, permacultură și despre cum poți trăi în miezul orașului ca la bunica în ogradă. Președinte, Mihu Mihu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.