Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Punct de vedere World Vision România cu privire la cartea Putem creşte copii buni într-o lume negativă? de Zig Ziglar

0

Ca urmare a postării publicate pe pagina de Facebook Printesa Urbană în care autoarea semnalează  îndemnurile la violenţă asupra copiilor pe care le conţine cartea Putem crește copii buni într-o lume negativă? de Zig Ziglar,Fundaţia World Vision România face un apel către toate editurile de a refuza publicarea cărţilor care instigă la violenţă împotriva copiilor. În plus, îndemnăm cetăţenii să ne semnaleze astfel de derapaje pe pagina de Facebook a organizatiei (World Vision Romania).

În fiecare oră, 2 copii sunt victime ale unei forme de violență, raportate autorităților din România. Numărul cazurilor de abuz raportate crește cu aproximativ 1.000 cazuri anual, deşi populaţia de copii continuă să scadă, fiind în prezent cu 40% mai mică faţă de 1990.

Aceste cifre oficiale ascund, însă, realitatea altor sute de cazuri neraportate. Cele mai multe violenţe, cele tăcute, care lasă răni deschise toată viaţă, se întâmplă în spatele uşilor închise şi nu apar niciodată în statisticile naţionale. Conform Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului, 86% dintre cazurile raportate de abuz fizic asupra copiilor au avut loc în familie.

World Vision România a lansat, în decembrie 2017,  raportul de cercetare „De ce lovim copiii?”, iar ceea ce a scos la iveală această radiografie a familiilor din ţara noastră arată că trăim în continuare într-o societate în care corecţiile fizice sunt considerate o formă de educaţie.

•        1 din 2 părinţi (51%) cred că lovirea este pentru binele copilului;

•        Doar 1 din 10 (9%) părinţi români nu şi-ar lovi niciodată copilul;

•        1 din 10 (10%) consideră că lovirea apare din cauza copilului;

•        8% ar lovi copiii, dar nu ar vrea ca acest lucru să se afle;

•        8% invocă motivații religioase;

•        6% lovesc copiii gratuit, fără motiv;

•        5% afirmă că ar lovi copilul pentru că toată lumea face la fel;

•        3% se simt foarte vinovaţi după ce lovesc.

Raportul complet poate fi citit aici: https://worldvision.ro/media/presa/studii-si-rapoarte/raport%20REVEAL_De%20ce%20lovim%20copiii.pdf.

Ca parte din campania globală de reducere a violenței împotriva copilului “It takes a world’’,  World Vision România se va dedica în următorii ani unei campanii naţionale ample de reducere a violenţei asupra copiilor.

Singuri, însă, nu avem nicio şansă. Avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre cei care citesc aceste rânduri.

•        Luaţi-vă câteva minute şi gândiţi-vă la efectele pe care violenţa le are asupra copiilor.

•        Analizaţi-vă propriul comportament şi schimbaţi ACUM ceea ce trebuie să fie schimbat.

•        Ajutaţi un părinte pe care vedeţi că-l lasă răbdarea. Povestiţi-i cât de grav afectează gestul său dezvoltarea propriului copil.                                

Haideţi să avem grijă de copiii noştri!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.