Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Provocări între vloggeri, cu miză caritabilă: Selly a donat pentru asociația „Dăruiește Viață” 

0

Cunoscutul vlogger a donat 2.400 de lei asociației „Dăruiește Viață”, în urma unei provocări online. 

Că râsul este benefic și că aduce fericire o dovedește chiar Selly, care a devenit acționar la „Bursa de Fericire”. El a răspuns pozitiv unei provocări pe care a primit-o de la un youtuber și a ales să doneze bani pentru Asociația Dăruiește Viață, prin platforma online de strângere de fonduri „Bursa de Fericire”.

În ce a constat provocarea? Selly a trebuit să se uite la un conținut video online și de fiecare dată când urma să va râdă, avea să doneze o sumă de bani unei cauze caritabile.

De obicei nu mă bag în toate provocările primite, pentru că am videourile mele de făcut, am programul meu de upload. Dar acest challenge conținea o faptă bună și acest lucru e foarte mișto. Ideea a fost să mă uit la un video amuzant și de fiecare dată când râd să donez 100 de lei către o cauză caritabilă. Eu vreau să triplez miza și să dau 300 de lei de fiecare dată când râd. Și am ales o cauză în care eu cred – „Asociația Dăruiește Viață”, spune Selly.

După încheiere vizionării conținutului amuzant, Selly a totalizat suma de 2.400 de lei, pe care a donat-o pe site-ul asociației, povestind în același timp fanilor săi care este scopul donației și ce își propune să realizeze asociația, pentru ei cei care nu știu.

Carmen Uscatu și Oana Gheorgiu, fondatoarele Dăruiește Viață, alături de Paula Herlo, sunt niște eroine după părerea mea pentru că fac ceea ce fac. Ele constriuesc primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România. Acest spital este construit doar din fonduri private, adică din donații. Și, cumva, chestia asta ar trebui să demonstreze tuturor că dacă îți dorești cu adevărat ceva, indiferent cât e ea de mare, chiar și să contruiești un spital, poți să faci asta. Am fi putut să facem asta și noi ca țară, de un milion de ori, dacă nu s-ar fi furat, dacă nu ar fi fost vorba de incompetență, de neglijență, de prostie, de ignoranță și de corupție”.

Înainte de a dona, Selly l-a nominalizat pe Pain, colegul său din 5GANG, provocându-l să se uite la un videoclip amuzant și să doneze, la rândul său, banii adunați în urma momentelor la care a râs, indiferent de suma de bani sau de acțiunea caritabilă, pentru că, spune Selly, „orice donație, oricât ar fi de mică, ajută”.

Mai multe despre demersul său, despre motivația pentru care a acceptat provocarea, de ce este important să donezi și de ce Selly s-a emoționat la final, fanii lui pot vedea în videoul postat pe canalul său de YouTube.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.