Proteste împotriva exploatării gazelor de şist şi pentru salvarea Roşiei Montane

0

1 septembrie – Proteste de stradă în România şi Europa împotriva exploatării gazelor de şist şi pentru salvarea Roşiei Montane

Înaintarea de către Guvern a proiectului de lege pentru exploatare de la Roşia Montană precum şi semnarea acordurilor pentru începerea lucrărilor de explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de şist reprezintă acte iresponsabile ale clasei politice, în dezacord total cu voinţa exprimată de cetăţeni prin proteste, referendumuri şi consultări.

O clasă politică a devenit un pericol real pentru viaţa şi viitorul populaţiei. 

Pe data de 28 august, întocmai cum s-a întamplat cu exploatarea gazelor de şist în SUA, unde s-a dat o lege pentru a excepta companiile exploatatoare de la respectarea normelor de protecţie a mediului, şi în România, Guvernul a votat o lege prin care compania exploatatoare devine stăpână în Roşia Montană. Potrivit legii, compania operează exproprieri, modifică suprafaţa exploatată dupa dorintele sale, avizele îi sunt date la ordin, stabilind noi termene, mai scurte. O critică detaliată aici:  blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat

Cetăţenii vor cere Comisiei Europene includerea proiectului de lege RMGC, votat de Guvern în 28. 08. 13, în următorul Raport de Progres al Romaniei din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Compania Chevron a obtinut Acordurile de mediu în mod vădit ilegal iar perspectiva unei noi afaceri in industria de gaz a strans un nou val de baieti destepti. In satele si arealele protejate din Transilvania se fac prospecţiuni, cu intrarea abuzivă peste terenurile cetăţenilor şi distrugerea recoltelor şi a caselor.

Oraşele în care vor avea loc proteste:

Oraşele în care vor avea loc proteste:

Primul proteste va avea loc la orele 11:00 în comuna Banca, judeţul Vaslui, protest organizat de preotul Iulian Ghimuş, aflat deja în vizorul Episcopiei pentru lupta sa împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Vor urma proteste pentru salvarea Roşiei Montane şi împotriva fracturării în:

Bârlad – Biserica Sfântul Ilie, ora 17,

Rosia Montana – Primaria Rosia Montana, ora 14

Bucuresti – Piata Universitatii (la Statui), ora 17,

Alba – Cinema Dacia, ora 17,

Timisoara – Piata Operei, ora 17,

Iasi – Piata Unirii, ora 17,

Cluj – Piata Unirii, ora 17,

Brasov – Prefectura Brasov, ora 17,

Galati – Prefectura Galati, ora 10,

Arad – Primaria Arad, ora 17,

Deva – Piata Unirii, ora 17,

Constanta – Prefectura Constanta, ora 17,

Targu-Mures – Ceasul cu Flori, ora 17,

Sibiu – Piata Mare in fata Primariei, ora 17,

Piatra-Neamt – Prefectura Piatra-neamt, ora 17,

Bistrita – Piata Centrala, ora 17,

Baia Mare – Statuia Ostasului Roman, ora 17,

Gheorghieni – Centrul orasului, ora 17,

Sfantu-Gheorghe – Parcul Elisabeta, la obelisc, ora 17,

Pitesti – Piata Vasile Milea, ora 17,

Barlad – Piata Sfantul Ilie (langa biserica Sf Ilie), ora 17

Satu Mare – Platou Piata 25 Octombrie, ora 17,

Craiova –  Mihai Viteazu, ora 17,

Dorohoi – Centrul orasului (la statuie), ora 17,

Oradea – Statuia Mihai Viteazu, ora 17,

Ploiesti – Piata Toma Socolescu, ora 17

 

Vor avea loc proteste şi în:

ParisBruxellesVienaBerlinLondraRoma PragaLisabonaOsloCopenhagaMadridLuxemburg,Washington D.C.MaastrichtAmsterdamBudapestaMunchenBonnAarhusGeneva, Varsovia

CETĂŢENI, VĂ AŞTEPTĂM ÎN STRADĂ!

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează