Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proteste împotriva exploatării gazelor de şist şi pentru salvarea Roşiei Montane

0

1 septembrie – Proteste de stradă în România şi Europa împotriva exploatării gazelor de şist şi pentru salvarea Roşiei Montane

Înaintarea de către Guvern a proiectului de lege pentru exploatare de la Roşia Montană precum şi semnarea acordurilor pentru începerea lucrărilor de explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de şist reprezintă acte iresponsabile ale clasei politice, în dezacord total cu voinţa exprimată de cetăţeni prin proteste, referendumuri şi consultări.

O clasă politică a devenit un pericol real pentru viaţa şi viitorul populaţiei. 

Pe data de 28 august, întocmai cum s-a întamplat cu exploatarea gazelor de şist în SUA, unde s-a dat o lege pentru a excepta companiile exploatatoare de la respectarea normelor de protecţie a mediului, şi în România, Guvernul a votat o lege prin care compania exploatatoare devine stăpână în Roşia Montană. Potrivit legii, compania operează exproprieri, modifică suprafaţa exploatată dupa dorintele sale, avizele îi sunt date la ordin, stabilind noi termene, mai scurte. O critică detaliată aici:  blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat

Cetăţenii vor cere Comisiei Europene includerea proiectului de lege RMGC, votat de Guvern în 28. 08. 13, în următorul Raport de Progres al Romaniei din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Compania Chevron a obtinut Acordurile de mediu în mod vădit ilegal iar perspectiva unei noi afaceri in industria de gaz a strans un nou val de baieti destepti. In satele si arealele protejate din Transilvania se fac prospecţiuni, cu intrarea abuzivă peste terenurile cetăţenilor şi distrugerea recoltelor şi a caselor.

Oraşele în care vor avea loc proteste:

Oraşele în care vor avea loc proteste:

Primul proteste va avea loc la orele 11:00 în comuna Banca, judeţul Vaslui, protest organizat de preotul Iulian Ghimuş, aflat deja în vizorul Episcopiei pentru lupta sa împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Vor urma proteste pentru salvarea Roşiei Montane şi împotriva fracturării în:

Bârlad – Biserica Sfântul Ilie, ora 17,

Rosia Montana – Primaria Rosia Montana, ora 14

Bucuresti – Piata Universitatii (la Statui), ora 17,

Alba – Cinema Dacia, ora 17,

Timisoara – Piata Operei, ora 17,

Iasi – Piata Unirii, ora 17,

Cluj – Piata Unirii, ora 17,

Brasov – Prefectura Brasov, ora 17,

Galati – Prefectura Galati, ora 10,

Arad – Primaria Arad, ora 17,

Deva – Piata Unirii, ora 17,

Constanta – Prefectura Constanta, ora 17,

Targu-Mures – Ceasul cu Flori, ora 17,

Sibiu – Piata Mare in fata Primariei, ora 17,

Piatra-Neamt – Prefectura Piatra-neamt, ora 17,

Bistrita – Piata Centrala, ora 17,

Baia Mare – Statuia Ostasului Roman, ora 17,

Gheorghieni – Centrul orasului, ora 17,

Sfantu-Gheorghe – Parcul Elisabeta, la obelisc, ora 17,

Pitesti – Piata Vasile Milea, ora 17,

Barlad – Piata Sfantul Ilie (langa biserica Sf Ilie), ora 17

Satu Mare – Platou Piata 25 Octombrie, ora 17,

Craiova –  Mihai Viteazu, ora 17,

Dorohoi – Centrul orasului (la statuie), ora 17,

Oradea – Statuia Mihai Viteazu, ora 17,

Ploiesti – Piata Toma Socolescu, ora 17

 

Vor avea loc proteste şi în:

ParisBruxellesVienaBerlinLondraRoma PragaLisabonaOsloCopenhagaMadridLuxemburg,Washington D.C.MaastrichtAmsterdamBudapestaMunchenBonnAarhusGeneva, Varsovia

CETĂŢENI, VĂ AŞTEPTĂM ÎN STRADĂ!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.