Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul „START LA TERAPIE 2021”

0

Asociația Învingem Autismul își continuă misiunea în 2021, deschizând anul cu proiectul „START LA TERAPIE 2021”. Cu ajutorul UniCredit Bank, Asociația Învingem Autismul suplimentează în perioada ianuarie-martie terapia a 20 de copii și adolescenți cu autism din Centrul de zi Învingem Autismul. De asemenea, proiectul face posibilă susținerea integrală a terapiei pentru 3 copii provenind din familii vulnerabile.

Prin implementarea acestui proiect, Asociația Învingem Autismul poate oferi în continuare servicii individualizate și de calitate, în vederea recuperării și integrării în comunitate a copiilor care frecventează zilnic centrul. De asemenea, proiectul sprijină părinții în efortul lor de a asigura terapia necesară copiilor cu autism, îmbunătățind astfel calitatea vieții întregii familii.

Despre Asociatia Învingem Autismul:

Asociația Învingem Autismul este o organizație nonprofit, apolitică și fără scop religios ce a fost înființată în anul 2009.

Asociația are misiunea de a îmbunătăți viața persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional, prin servicii psihologice, integrare în societate, creșterea gradului de independență și facilitarea accesului la educație.

Viziunea noastră este ca România să devină o țară în care drepturile persoanelor cu dizabilități și ale familiilor lor să fie respectate, iar copiii cu autism să aibă acces la servicii de calitate care să crească șansele lor de integrare socială.  Dorim să le oferim șanse egale de afirmare și autodeterminare și să îi ajutăm să își construiască o viață cât mai independentă.

Asociația a suplimentat şedințele de terapie cu mii de ore gratuite, timp de 8 ani, pentru 80 de copii şi adolescenți cu autism, cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor. Anul acesta asociația susține parțial terapia pentru 20 de copii și integral terapia a 3 copii provenind din familii vulnerabile.

www.invingemautismul.ro

https://www.facebook.com/InvingemAutismul

Puteți deveni prieteni ai copiilor cu autism, sprinijind terapia lor, printr-un SMS cu textul AUTISM la 8844.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.