Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul „Respiri la inaltime”, educatie in stiinta mersului pe munte

0

Clubul Montan EcoXtrem participa in programul de granturi Raiffeisen cu proiectul „Respiri la inaltime”. Pe scurt, este vorba de un proiect adresat tinerilor si presupune educarea lor in stiinta mersului pe munte precum si constientizarea impactului actiunilor individuale asupra mediului.

Cei inscrisi in proiect vor desfasura activitati de trekking, escalada si alpinism si se vor putea putea implica in organizarea unor astfel de evenimente, sub supravegherea trainerilor Clubului Montan EcoXtrem. Proiectul incepe pe 8 octombrie, dureaza aproximativ 6 luni si presupune o sedinta saptamanala in care trainerii EcoXtrem vor prezenta notiuni teoretice legate de activitatile montane precum si iesiri pe munte aproximativ o data la trei saptamani.

Subiectele abordate la sedintele saptamanale sunt: echipament, tehnici de mers pe munte, orientare turistica, pericole in munti, notiuni teoretice de alpinism, managementul situatiilor de risc si acordarea primului-ajutor, alimentatia, avalanse, meteorologie, istorie si etica montana, supravietuire, notiuni de educatie ecologica. Printre destinatiile alese pentru aplicatiile practice pe munte se numara Muntii Bucegi, Fagaras, Piatra Craiului dar si muntele Rila din Bulgaria unde vom urca pe cel mai inalt varf din Balcani (Vf. Musala). Pe langa aceste activitati participantii in proiect se pot implica in actiuni cu impact ecologic desfasurate de Clubul Montan EcoXtrem.

Pentru ca acest proiect sa devina realitate, avem nevoie de voturile voastre. Puteti afla mai multe detalii despre proiect pe www.respirilainaltime.ro . Informatii despre cum puteti vota proiectul gasiti aici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.