Proiectul „Respiri la inaltime”, educatie in stiinta mersului pe munte

0

Clubul Montan EcoXtrem participa in programul de granturi Raiffeisen cu proiectul „Respiri la inaltime”. Pe scurt, este vorba de un proiect adresat tinerilor si presupune educarea lor in stiinta mersului pe munte precum si constientizarea impactului actiunilor individuale asupra mediului.

Cei inscrisi in proiect vor desfasura activitati de trekking, escalada si alpinism si se vor putea putea implica in organizarea unor astfel de evenimente, sub supravegherea trainerilor Clubului Montan EcoXtrem. Proiectul incepe pe 8 octombrie, dureaza aproximativ 6 luni si presupune o sedinta saptamanala in care trainerii EcoXtrem vor prezenta notiuni teoretice legate de activitatile montane precum si iesiri pe munte aproximativ o data la trei saptamani.

Subiectele abordate la sedintele saptamanale sunt: echipament, tehnici de mers pe munte, orientare turistica, pericole in munti, notiuni teoretice de alpinism, managementul situatiilor de risc si acordarea primului-ajutor, alimentatia, avalanse, meteorologie, istorie si etica montana, supravietuire, notiuni de educatie ecologica. Printre destinatiile alese pentru aplicatiile practice pe munte se numara Muntii Bucegi, Fagaras, Piatra Craiului dar si muntele Rila din Bulgaria unde vom urca pe cel mai inalt varf din Balcani (Vf. Musala). Pe langa aceste activitati participantii in proiect se pot implica in actiuni cu impact ecologic desfasurate de Clubul Montan EcoXtrem.

Pentru ca acest proiect sa devina realitate, avem nevoie de voturile voastre. Puteti afla mai multe detalii despre proiect pe www.respirilainaltime.ro . Informatii despre cum puteti vota proiectul gasiti aici.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează