Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul MiraGE a prilejuit participarea migrantilor din marile orașe ale României la cursuri de antreprenoriat

0

Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, cu sprijinul Centrului de Integrare pentru Migranți Braşov, AIDRom Timișoara, Asociatia Filantropia Oradea și a Comunității Tinerilor Basarabeni din Constanța, a organizat în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, seria de cursuri “Antreprenor migrant în România”, adresate cetățenilor din țări terțe aflați legal în România. Cursurile au avut loc atât online cât și față, în față în marile orașe, unde se află comunități numeroase de migranți: Constanța, Brașov, București și Timișoara.

Cursurile de formare au fost derulate în cadrul proiectului MIraGE- Integrarea Migranților pentru Creștere Economică în Europa, și au avut drept scop, promovarea spiritului antreprenorial în rândul cetățenilor non-UE (RTT), stabiliți în România, ca factor-cheie al accesului, integrării și competitivităţii pe piața muncii din țara noastră.

Sesiunile de formare au fost interactive, cu aplicații și exerciții practice, și au reunit atât viitori, cât și actuali antreprenori, care au dezbătut alături de formatori și experți, informații actualizate despre ce înseamnă înființarea și funcționarea unei firme, cât și despre cum pot realiza un plan de afaceri realist, conectat la viața economică actuală, cu care să facă primii pași pe piața muncii, dar și informații cu privire la devoltarea afacerii.

Participanții, au aflat astfel, informații și sfaturi practice, despre ce înseamnă să fii un bun antreprenor, tehnici de identificare a ideilor de business, de cristalizare a unei idei în sensul organizării unei afaceri, de lansare a produselor și serviciilor, de planificare a activităților și de obtinere a finanțării în diferite etape de dezvoltare.

Mulțumim tuturor participanților pentru interes, dar și colaboratorilor pentru suportul oferit în realizarea acestor cursuri!

***Activitatea s-a derulat în cadrul proiectului european “MIraGE – Migrant Integration for Growth in Europe” [Integrarea Migranților pentru Creștere Economică în Europa], co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Azil, Migrație și Integrare (FAMI), contract nr. 821714.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.