Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul „Împreună pentru Viitor la Siminoc”

0

Proiect ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR LA SIMINOC

Proiectul „Împreună pentru Viitor la Siminoc”, este un sub-grant  derulat de Asociația Împreună pentru Viitor Constanța, în perioada 15 iunie – 30 octombrie 2018, la Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu” Murfatlar – structura Siminoc, în cadrul proiectului “Make Europe Sustainable for All”

Proiectul „Make Europe Sustainable for All” este finanțat de Programul de Educație pentru Dezvoltare și Creștere a Gradului de Conștientizare al Directoratului General pentru Dezvoltare și Cooperare din cadrul Uniunii Europene, și combină expertiza și experiența a 25 de parteneri din 15 țări europene, rețele europene sau globale, în perioada iulie 2017 – iunie 2020. În România proiectul este  implementat de Fundația World Vision România .

Scopul proiectului: creșterea gradului de conștientizare legat de participarea tinerilor în comunitate, care să acționeze cu spirit civic, educația acestora în spiritul voluntariatului, reducerea inegalităților și rezolvarea nevoilor prin resurse proprii ale comunității din care aceștia fac parte pentru  promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila și a Agendei 2030.

Proiectul se adresează comunității din Siminoc, județul  Constanța și urmărește stimularea membrilor acesteia în a găsi soluții pe plan local la nevoile pe care le identifică și a acționa în scopul rezolvării lor. Membrii comunității sunt informați  despre oportunitățile oferite de proiect și sunt invitați să ia parte la activitățile proiectului în cadrul căruia  s-a format un grup de inițiativă și acțiune locală.

Grupul de inițiativă, format din 15 elevi din clasele V-VIII, va elabora și va implementa, alături de membrii Asociației Împreună pentru Viitor Constanța, de profesorii și părinții voluntari, un număr de 4 planuri de acțiune.

Aceste planuri de acțiune, care au la bază nevoile comunității, identificate de elevi, vor ajuta la creșterea gradului de participare al tinerilor în comunitate, la reducerea inegalităților sociale și educarea locuitorilor din Siminoc în spiritul activismului civic. În urma acestor acțiuni, gupul de inițiativă va fi un exemplu pentru comunitate precum și pentru colegii lor mai mici.

Ca răsplată a implicării și efortului depus elevii vor beneficia de o excursie, intitulată “O zi Altfel ”.

„Cu convingerea deplină că lumea copilăriei este o resursă inepuizabilă de sinceritate, joc și inocență, acest proiect, construiește  viitorul în satul Siminoc.  Grupul de inițiativă, format, identifică nevoile comunității, elevii devenind agenți ai schimbării în reducerea inegalităților sociale și în educarea locuitorilor în spiritul activismului civic, prin valorificarea creativității și a dorinței lor de implicare socială”, a declarat doamna învățător Neacșu Nicoleta, coordonator de structură al școlii din Siminoc.

Parteneri: Școala Gimnazială  „Adrian V. Rădulescu” Murfatlar – structura Siminoc și AYG ROMÂNIA

Partener media: Radio Constanța

Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa

Misiune: Împreună oferim copiilor şi tinerilor fără posibilităţi şansa de a schimba viitorul prin educaţie şi dezvoltarea comunităţii în care trăiesc. Acordăm sprijin oricărei persoane în nevoie şi promovăm implicarea şi voluntariatul ca instrumente de evoluţie socială.

Viziune: Ajutorul, respectul, implicarea și voluntariatul sunt valori pe care ni le asumăm și le promovăm prin toate acțiunile și proiectele noastre.

FB : https://www.facebook.com/ipvconstanta/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.