Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul Erasmus+, Paragliding Communities

0

Acum doi ani, alături de partenerii noștri de încredere, Aeroclubul Turbulencia din Miercurea Ciuc, Ifjusagi Nomad Klub din Ungaria, Four Links din Cehia și Obciansky Spolok din Slovacia am început proiectul Erasmus+ “Paragliding Communities”, proiect ce a avut ca scop promovarea parapantismului ca sport recreativ activ în rândul populației interesate din cele patru comunități.

Obiectivele proiectului au fost realizarea unor metode standardizate de promovare a parapantismului. Astfel, împreună cu partenerii noști am creat broșura și filmulețul promoțional ”Paragliding Communities”, materiale ce conțin informații accesibile oricărui despre proiectul nostru, programul Erasmus+, avantajele practicării parapantismului, protecție și siguranță în parapantism, echipament și costuri, meteorologie și aerologie, cum să devii pilot, și multe alte informații utile, structurate și explicate pe înțelesul oricărui începător.

Acum, la finalul proiectului, analizăm impactul acestuia pentru organizațiile partenere și pentru comunitățile noastre și suntem mândrii să constatăm că printr-o abordare transnațională am reușit să creăm o structură articulată de prezentare a acestui sport în toate organizațiile partenere.

Pe lângă filmul și broșura realizată în fiecare țară am avut sesiuni de promovare și prezentare a parapantismului. În total am realizat 36 de sesiuni de promovare în licee și universități din România, Ungaria, Cehia și Slovacia la care au participat în total mai mult de 2000 de persoane interesate.

După patru întâlniri transnaționale echipa noastră a devenit un întreg, iar acest proiect este primul proiect de promovare a parapantismului la nivel internațional în care organizațiile noastre sunt implicate. Ca și continuare a acestui proiect pe 1 ianuarie 2020 vom demara proiectul ”Paragliding for All”, proiect ce vizează creșterea accesului persoanelor cu dizabilități către parapantism. Până la finalul anului 2022 piloți experimentați de tandem vor efectua zboruri demonstrative gratuite cu persoane cu dizabilități în România, Ungaria, Franța și Cehia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.