Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul Descopera Romania prin sporturi de aventura

0

Ma numesc Tibi Neagu. Am descoperit sporturile montane acum 8 ani, de atunci am incercat o multime de activitati de la simplul trekking pana la alpinism, ski de tura sau maraton montan. Iubesc natura, imi plac sporturile care iti ofera provocari pentru minte si trup, imi place sa ma dezvolt prin intermediul sportului. Cred ca sporturile outdoor sunt un mod excelent de a iesi din rutina, de a te relaxa intr-un mod activ, de a te incarca cu energie si nu in ultimul rand de a cunoaste alti oameni cu aceeasi pasiune ca a ta.

 Proiectul Descopera Romania prin sporturi de aventura

Descriere concurs

„Rexona – idei puse in miscare” este o competitie de proiecte in doua etape, prima etapa este de votare a proiectelor urmand ca primele zece sa intre in a doua etapa, cea de jurizare. Juriul format din Toma Coconea si Dani Otil vor alege un proiect care va primi finantarea de 2000€.

Proiectul „Descopera Romania prin sporturi de aventura” poate fi votat la adresa: rexona.ro

 

Descriere proiect

Pentru multi tineri serviciul presupune statul la birou 9-10 ore pe zi, iar in weekend ca activitate de relaxare ne uitam la televizor, iesim in oras, poate facem un sport cu prietenii. Am uitat ce inseamna sa depunem efort, sa simtim adrenalina, sa ne depasim limitele iar la final sa simtim bucuria reusitei. Am uitat de asemenea sa ne bucuram de natura si de locurile superbe pe care ni le ofera Romania. De aceea va propun proiectul „Descopera Romania prin sporturi de aventura”. Proiectul consta in organizarea a 5 iesiri in zone diferite ale tarii, fiecare iesire fiind construita in jurul unui sport de aventura:

Februarie – trekking in Piatra Craiului, considerat de unii iubitori de natura cel mai frumos munte din Romania
Martie – mountain bike in Parcul Natural Comana, locul doi ca biodiversitate din Romania, dupa Deta Dunarii
Aprilie – parapanta la Ranca – in „teritoriul” lui Toma Coconea, concurentul tarii noastre la Red Bull X-Alps, una din cele mai grele competitii de anduranta din lume
Mai – rafting pe Jiu, una din cele mai spectaculoase zone de rafting din tara
Iunie – escalada in Cheile Dobrogei, locul de desfasurare al competitiei de escalada „Maslina de aur”

rafting

Scopul proiectului este de a oferi tinerilor o alternativa de petrecere a timpului liber, intr-un mod sanatos, energizant pentru trup si minte. Totodata oferim acestora posibilitatea de a cunoaste si socializa cu alte persoane dornice sa iasa din zona de confort.

In fiecare iesire, in afara de practicarea sportului mentionat, vom adauga si o dimensiune culturala vizitand obiectivele de interes din zona.

Iesirile vor fi organizate pentru grupuri de maximum 15 persoane si vor fi desfasurate sub supravegherea unor persoane cu experienta in sportul respectiv (salvamontisti, ghizi, instructori parapanta).

Finantarea de 2000€ va acoperi costul activitatilor in proportie de 80%, participantii urmand sa plateasca 20% din costul activitatii plus costurile personale (drum, mancare, cazare cand va fi cazul). Tot din acesti bani voi acoperi costul de infiintare al unui ONG si costul de achizitie al unui domeniu de internet, pentru ca proiectul sa aiba continuitate. Dupa cele 5 iesiri organizate prin finantarea „Rexona – Idei puse in miscare”, prin intermediul ONG-ului voi continua sa organizez evenimente outdoor de aventura, finantate din programe de granturi dedicate ONG-urilor.

Descriere participant

Ma numesc Tibi Neagu, Am descoperit sporturile montane acum 8 ani, de atunci am incercat o multime de activitati de la simplul trekking pana la alpinism, ski de tura sau maraton montan. Iubesc natura, imi plac sporturile care iti ofera provocari pentru minte si trup, imi place sa ma dezvolt prin intermediul sportului. Cred ca sporturile outdoor sunt un mod excelent de a iesi din rutina, de a te relaxa intr-un mod activ, de a te incarca cu energie si nu in ultimul rand de a cunoaste alti oameni cu aceeasi pasiune ca a ta.
Deoarece doresc sa transmit si altora dragostea fata de natura si sporturi outdoor, de 2 ani organizez evenimente in care practicam diverse sporturi: echitatie, trekking, mountain bike etc In prezent colaborez cu Evadeaza cu Noi (www.evadeazacunoi.ro), unde am cadrul necesar organizarii iesirilor in natura.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.