Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul de voluntariat CharityGift.ro a castigat premiul al III-lea la Gala Societatii Civile!

1

Voluntarii Asociatiei Charity Gift au castigat premiul al III-lea la categoria “Comportament Civic si implicare sociala”. Premiul este o rasplata foarte bine primita in urma efortului de a convinge vizitatorii site-ului sa se implice, fara un efort mare, in viata ONG-urilor sau cauzelor preferate, pentru a face schimbari in bine in vietile multor beneficiari. Binele “are cautare” in Romania! Acesta este mesajul editiei a 8-a a Galei Societatii Civile, care a avut loc saptamana trecuta.
“Gala Societatii Civile este o oportunitate foarte buna pentru Asociatia Charity Gift de a lua mai mult contact cu viata din domeniul non – guvernamental si de a fi la curent cu problemele intampinate de alte ONG-uri, pentru a le putea preveni si preintampina. De la Gala Societatii Civile am plecat cu convingerea ca vom dori sa revenim si la anul.” spune Emilia Carata, voluntar al proiectului CharityGift.ro.
“Ne-am bucurat sa fim alaturi de sute de organizatii, mai mult sau mai putin cunoscute, care, din umbra, aduc binele in viata multora. Am fost tare fericiti in momentul in care ne-am dat seama ca si noi aducem bucurie.” spune Tea Vasilescu, coordonatorul proiectului.
Asociatia Mihai Eminescu Trust a castigat marele premiu al Galei Societatii Civile 2010, pentru proiectul „Satul de-sine-statator (Whole Village Project)”, in timp ce o parte din beneficiarii proiectului CharityGift.ro au fost premiati la mai multe categorii: Salvati Copiii Romania cu proiectul „Copiii romi se pregatesc pentru gradinita!” (mentiune la Educatie si cercetare), proiectul „Raportul Alternativ Salvati Copiii privind implementarea Conventiei ONU pentru Drepturile Copilului „ (premiul II la Apararea drepturilor individuale / colective) si „Centrul comunitar de resurse pentru copii cu parinti plecati in strainatate” (premiul III la categoria Sanatate). In plus, Asociatia Telefonul Copilului a castigat premiul I la categoria Apararea drepturilor individuale / colectiv, cu proiectul „Telefonul copilului”.
In cadrul acestei editii, sub umbrela Galei Societaþii Civile, a fost realizat un studiu asupra Starii sectorului neguvernamental, ale carui rezultate au fost facute publice in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor. Acesta vine in intampinarea nevoilor sectorului non-profit, oferind o imagine de ansamblu asupra starii sectorului, asupra problemelor pe care acesta le intampina in desfasurarea activitatilor, asupra relatiilor cu celelalte sectoare ale societatii si asupra relatiei cu mass-media.
CharityGift.ro este un proiect de voluntariat 100%, dedicat responsabilizarii individuale si sociale. CharityGift.ro functioneaza ca un magazin online, o platforma pentru expunerea de produse din partea furnizorilor care astfel se angajeaza sa directioneze, partial sau in totalitate, contravaloarea acelor produse unor cauze sociale pe care aleg sa le sustina. CharityGift.ro este primul magazin online din Romania cu profil caritabil, in cadrul caruia toate produsele contin o donatie catre unul dintre cele peste 60 de ONG-uri partenere.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.