Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul de film “Prieteni” strange finantare prin sistemul de crowdfunding in Romania

0

Desi este o piata tanara care nu depaseste un an si jumate, colectarea de fonduri, de fapt o forma mai evoluata de fundarising numita crowdfunding,  incepe sa ia amploare si in Romania. Eliminand sistemul clasic de a dona si recompensand donatorii, ambele parti au de castigat.

Crestemidei.ro este comunitatea celor care cresc idei si schimba Romania in bine. Initiatorii de proiecte au la dispozitie o platforma prin intermediul careia pot obtine finantare. Unul din aceste proiecte este filmul de scurt metraj “Prieteni”.

Regizorul, Bianca Rus,  impreuna cu echipa de filmare, Marius G. Mihalache –Director de Imagine, Claudiu Puscau- Asistent de Regie si Mariana Pachis- Scenografa, propun un film despre prietenie si frumusetea vietii autentice din mediul rural romanesc.

cover prieteni

Scurt metrajul narazeaza povestea a doi tineri crescuti la tara in Ardeal, care ajunsi la viata de adult, incearca sa nu-si uite satul natal. Odata cu revederea prietenilor, iese la iveala un tragic accident care a avut loc in copilarie si inca are repercusiuni asupra vietii satenilor si in special a tanarului mai sarac ramas la tara.

O poveste interesanta din punct de vedere al scenariului, cu afaceri ilegale, conflicte pe mai multe nivele, sociale si emotionale, dar in speciale elemente de traditii si obiceiuri care pun in valoare satul romanesc.

Absolventa a facultatii de Regie de Film si TV Hyperion, cu scurt metraje realizate de la 15 ani si participari la festivaluri nationale de film, regizorul Bianca Rus vrea sa promoveze idea de film care te indeamna la relaxare si in acelasi timp sa aiba si un rol educativ. Evolutia societatii se poate realiza prin incurajarea dezvoltarii relatiilor umane frumoase, prin stradanie si recunostinta.

O echipa care muncestea cu multa pasiune in film, teatru, televiziune si muzica de mai multi ani, va invita sa intrati pe crestemidei.ro si sa aflati mai multe despre un proiect colectiv de film.

Campania mai dureaza aproximativ o luna si recompensele acordate celor care sustin proiectul sunt variate, de la DVD-uri si afise personalizate cu filmul, la workshop de scenaristica, interviuri cu actorii, invitatii la proiectia privata in premiera a scurt metrajului, roluri in film si nu in ultimul rand, promovarea brandurilor, pentru cei care au o companie si doresc sa sustina acest proiect.

In plus, platforma de crowdfunding are un program special de Project Matching, care ofera persoanelor juridice posibilitatea de a finanta diverse proiecte, proces care poate fi inclus in activitatile de CSR ale companiei si prin care beneficiaza de promovare si de cresterea vizibilitatii prin actiuni concrete de implicare in comunitate.

Banii obtinuti vor acoperi mare parte din costurile de productie, termenul de realizare este septembrie anul curent, iar proiectul va fi finantat doar daca va strange suma setata.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.