Proiectul „Cuvinte magice: VĂ ROG! POFTIM! MULȚUMESC!”

0

Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO şi Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa au plăcerea să anunţe derularea proiectului „Cuvinte magice: VĂ ROG! POFTIM! MULȚUMESC!”, ediția a –II– a,  în perioada 01 noiembrie 2019 – 31 mai 2020. La acest proiect care are îşi propune să readucă în atenţia copiilor și tinerilor conceptul de politeţe ca manifestare de respect, prin implicarea lor directă, apelând la metode de educaţie non-formală, s-au alăturat un număr de treizeci de unităţi de învăţământ din județele Constanța, Mangalia, Cernavodă și Hârșova.

Etapele proiectului:

* Ce este POLITEȚEA?

Elevii și profesorii coordonatori vor avea o întâlnire cu voluntarii celor două asociații în care va avea loc o sesiune interactivă numită „Vrei să fi politicos?”

* Ziua POLITEŢII

Elevii voluntari vor stabili o zi numită „Ziua POLITEŢII” la care va participa toată unitatea şcolară, fiecare clasă realizând o activitate pe tema proiectului.

În cadrul unității școlare se va face un afiș „10 Reguli de politețe în școala mea” în care să fie puse primele 10 reguli de politețe, cele mai dorite, pe care elevii să le și respecte. Ulterior acest afiș va face parte dintr-o broșură, editată la finalul proiectului de cele două organizații inițiatoare.

 

* Flash mob POLITEŢE

Fiecare şcoală va organiza un flash mob, pe tema proiectului, care va fi prezentat de toate școlile și liceele implicate într-un spaţiu public.

 

„Micile detalii sunt cele care construiesc legături emoționale puternice. Gesturi mărunte de zi cu zi stau la baza celor mai solide relații precum prietenia și dragostea, sau doar contribuie la acea atmosfera armonioasă care oferă bucurie și împlinire.

Un cuvânt bun, un salut, o urare, un îndemn, un gest frumos, un zambet …. Toate fac parte din “arsenalul Politeții”.

Mulți tineri au încetat să mai utilizeze formule precum: „Vă rog! Poftim! Mulțumesc!” pentru că nu le mai înteleg rostul și ignoră utilitatea lor. Este punctul de pornire pentru comportamentul ireverențios, ce conduce la intoleranță și stări conflictuale.

Acest proiect își propune o abordare sinceră a conceptului de politețe, punând accent pe nevoia de politețe pentru o conviețuire armonioasă, respectuasă” a declarat Mara Trăistaru – președinte Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri ADAPTO.

Parteneri în proiect sunt: Inspectoratul Școlar Județean Constanța, AYG ROMÂNIA şi Radio Constanţa.

 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.