Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la peste 1.200 de liceeni la nivel național în 2018

0

Proiectul Antrenat de Majorat dezvoltat și implementat de Asociația Joc Responsabil a ajuns în 2018 la peste 1.200 de liceeni din orașele Arad, Craiova, Oradea, Suceava, Zalău și municipiul București.

Sub forma unor discuții interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației Joc Responsabil, le-a vorbit celor peste 1.200 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a despre conceptul de noroc, ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților. De asemenea, a subliniat modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și a vorbit despre modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

În timpul unei întâlniri de Antrenat de Majorat, adolescenții învață să așeze norocul la locul lui printre valorile vieții, încep să privească banii cu obiectivitate, discută despre prietenie și distracție, pentru ca în cele din urmă să afle că majoratul nu este un moment de eliberare, ci un drum plin de întâmplări și decizii. Atmosfera este electrizantă, iar Pisicile lui Schrodinger – despre care uimitor de mulți au aflat – demonstrează că lucrurile sunt și nu sunt în acelașii timp, iar tu trebuie să știi cât mai multe pentru a stăpâni șansele. Susținând în mod constant proiectul Antrenat de Majorat, industria jocurilor de noroc din România demonstrează că a înțeles esența responsabilității sociale: aceea de a face educație cu scop preventiv în rândul tinerilor care ar putea deveni jucători”, spune Dr. Cristian Andrei.

Anul acesta proiectul s-a derulat în următoarele instituții de învățământ:

  • Colegiul Național Moise Nicoară din Arad: peste 200 elevi
  • Colegiul Național Gheorghe Șincai din București: peste 300 elevi
  • Colegiul Național Iulia Hașdeu din București: 100 elevi
  • Colegiul Național Carol I din Craiova: 150 elevi
  • Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea: 150 elevi
  • Colegiul Național Ștefan cel Mare din Suceava: 200 elevi
  • Peste 150 de elevi de la unele dintre cele mai importante licee din orașul Zalău.

Piața jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar operatorii din această industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie să acționeze astăzi astfel încât să fie responsabili față de toți cei cu care interacționează direct și indirect, inclusiv față de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Știm cu toții că, practicate fără măsură, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem să contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, președintele Asociației Joc Responsabil.

Despre Antrenat de Majorat

Antrenat de Majorat este un proiect al Asociației Joc Responsabil și se află la a doua ediție anuală. Proiectul s-a lansat în toamna anului trecut, prin susținerea primului seminar la Colegiul Național Matei Basarab din București. Antrenat de Majorat își propune să educe tinerii pentru a putea face alegerile potrivite, a cunoaște riscurile implicării în activități care nu corespund nivelului lor de dezvoltare psiho-socială şi care le pot afecta evoluţia ulterioară precum și să demonstreze implicarea reală a industriei jocurilor de noroc în procesul de educare și prevenție în rândul tinerilor. Pentru mai multe detalii, vizitați pagina de Facebook https://web.facebook.com/Joc-Responsabil-516495092028403/.

Despre Asociația Joc Responsabil

Asociația Joc Responsabil dezvoltă și implementează programe specifice referitoare la efectele practicării jocurilor de noroc și raportarea socială la acestea. Astfel, inițiază și participă la diferite activități menite să prevină dependența de jocuri de noroc și să crească interesul populației pentru programul “Joc Responsabil”; stimulează cultura de prevenire a unui comportament patologic de joc; promovează starea de echilibru legată de jocurile de noroc prin campanii și acțiuni de promovare și conștientizare; asistă jucătorii cu probleme de dependență legate de jocurile de noroc și oferă ședințe de evaluare și terapie pentru jucători și familiile acestora, cu psihologi și psihoterapeuți specializați în tratarea problemelor specifice acestui domeniu. Pentru mai multe detalii, vizitați website-ul www.jocresponsabil.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.