Proiectul “un copil, un copac”

2

Proiectul “un copil, un copac” initiat de portalul zibo.ro consta in plantarea unui pomisor de catre prescolari, dar si de catre elevi din scolile generale si licee.

Acesta va avea loc intre 2-6 aprilie 2012, saptamana declarata de Ministerul Educatiei o „Saptamana altfel”,  perioada in care nu se vor organiza cursuri, ci activitati ecologice. Ca “premiu”, fiecare copil va primi diploma de ecologist si certificat de tutore al copacului, caruia ii va putea da un nume.

Proiectul are o intindere nationala si e inscris in concursul Pepsi Refresh, unde tinteste una din primele 10 pozitii, pentru a fi prezentat in marea finala, in fata juriului compus din Cabral Ibacka, Cristina Bazavan si Mihai Dobrovolschi,  unde miza e premiul cel mare, de 20.000 de euro.

Portalul zibo.ro este unul din cele mai iubite site-uri cu si pentru copii, miile de utilizatori inregistrati fiind implicati pana acum in proiecte precum „saptamana familiei, saptamana fara TV”, „Schimb de jucarii” impreuna cu Cabral, sau concursul de majorete pentru nationala de rugby a Romaniei. 

Motivatia?

„Daca vrei sa prosperi pentru un an, cultiva grau.
Daca vrei sa prosperi pentru zece ani, cultiva copaci,
Daca vrei sa prosperi pentru o viata, cultiva oameni.”
(Proverb chinezesc)

Daca iti place proiectul sustine-l in concurs accesand acest link.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

  1. Pingback: Inverzeste Romania « ziborianul

  2. avatar

    🙂 Au ajuns in top 10, nu? Bravo lor. Este o idee buna de educare a copiilor. Daca nu sunt invatati de mici sa iubeasca mediul inconjurator, in mod cert nu vor invata mai tarziu 🙂

Comentează