Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul național Să creștem sănătoși! dă startul orelor de educație pentru nutriție și stil de viață sănătos din anul școlar 2016-2017

0
 • Prima acțiune are loc azi la Liceul Teoretic „Radu Popescu” din Popeşti Leordeni
 • Programul este dedicat elevilor din clasele 0 – IV și va fi implementat în mai multe școli din țară pentru 2.000 de copii

sa-crestem-sanatosi_octombrie-2016-1

București, 28 octombrie Sodexo dă startul orelor de educație pentru sănătate din programul           Să creștem sănătoși! cu acțiunea desfășurată azi la Liceul Teoretic „Radu Popescu” din Popeşti Leordeni, județul Ilfov. Programul este dedicat elevilor din clasele primare (clasele 0-IV),  în cadrul căruia aceștia învață principiile unui stil de viață echilibrat, ținând cont de importanța nutriției, a igienei și a mișcării. Până la finalul anului școlar în curs, programul va fi implementat în mai multe școli din țară pentru 2.000 de copii.

Peste 315 elevi din clasele 0 – IV ale Liceului Teoretic „Radu Popescu” participă azi la cursuri susținute de studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și de voluntarii Sodexo, în cadrul cărora învață cum să crească sănătos. Elevii aprofundează prin joc reguli alimentare și noțiuni de bază despre nutriție și mișcare, sunt implicați în demonstrații ale metodelor corecte de menținere a igieniei și sănătății, la școală și acasă, și exersează acțiunile de oferire a primului ajutor în caz de accidente minore la școală.

Să creștem sănătoși! a debutat anul trecut, în luna octombrie, de Ziua Mondială a Alimentației. În anul școlar 2015 -2016, peste 2.000 de elevi au învățat să se hrănească sănatos.

Alături de cursurile de educație pentru nutriție și stil de viață sănătos, cele mai recente acțiuni ale programului Să creștem sănătoși! sunt inițiativele Un Măr pe zi, Mănânc sănătos la școală si retipărirea Ghidului de Nutriție pentru copii, elaborat împreună cu medicii nutriționiști de la Medicover.

La nivel global, Sodexo este cel mai mare angajator de medici nutriționiști și dieteticieni și este lider de 50 de ani în servicii de catering de cea mai bună calitate. Interacționând cu 75 de millioane de consumatori din 80 de țări, Sodexo are oportunitatea de a promova și încuraja principii sănătoase care să ducă la îmbunătățirea Calității Vieții oamenilor din toată lumea.

DECLARAȚII:

Codruța PÎȘĂ, Public Affairs & CSR Director, Sodexo România: „Fiecare acțiune implementată în cadrul programului Să creștem sănătoși!  are în prim plan creșterea și dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Ne propunem să îi familiarizăm pe cei mici cu noțiunile esențiale despre stil de viață echilbrat. Considerăm că obiceiurile sănătoase trebuie deprinse încă din copilărie și sunt absolut necesare unei dezvoltări armonioase.

Anul acesta, am extins aria de acțiune a programului și am inclus componentele de igienă, mișcare și de prim ajutor. Alături de noi avem studenții de la Medicină care dau orelor de nutriție o interactivitate deosebită, ajutâdu-i pe copii să fie mai receptivi la informațiile primite.

Ioan-Alexandru MIREA, student la Facultatea de Medicină: „Este al doilea an în care, alături de colegii mei, mă implic ca voluntar în programul Să creștem sănătoși! Într-un stil interactiv, prin jocuri și exemple adaptate vârstei lor, le oferim celor mici informații utile despre igienă, nutriție și sănătate. Participăm la acest program, deoarece știm cât de importantă este cunoașterea, încă din clasele primare, a principiilor ce stau la baza unei vieți sănătoase.”

Luminița DUMITRESCU, director Liceul Teoretic „Radu Popescu”: „Ne bucură că această acțiune are loc în școala noastră, deoarece știm cât de important este rolul dascălilor în educația copiilor dincolo de materiile școlare și buna purtare în societate. Încercăm să fim alături de ei pentru a le asigura o dezvoltare armonioasă pe toate planurile, să înlăturăm posibile obiceiuri nesănătoase și dezechilibrate”.

 

Sodexo în România

Din 1998, Grupul Sodexo în România, care numără astăzi 1.141 angajați, oferă Soluții cuprinzătoare pentru Calitatea Vieții:

 • Beneficii pentru Angajați:
 • Programe de Incentivare
 • Beneficii Publice
 • Servicii de alimentație / catering
 • Managementul facilităților

Sodexo, lider mondial in Servicii pentru Calitatea Vieții

Compania Sodexo, al 19-lea angajator mondial, a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966 în Marsilia, Franța și este astăzi lider mondial în Soluții pentru Calitatea Vieții de Zi cu Zi.

Grupul operează în 80 de țări cu peste 420.000 de angajați care împărtășesc aceeași pasiune de a oferi servicii.

Sodexo are încredere că o buna calitate a vieții sporește satisfacția și motivația indivizilor, jucând astfel un rol important în performanța organizațiilor care sunt partenerii noștri strategici.

Sodexo in lume – Cifre cheie

 • 18 miliarde euro cifra de afaceri
 • 420.000 angajați
 • 80 țări
 • 32.700 puncte de lucru
 • 75 milioane consumatori zilnic

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.