Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul National de Internship 2011

0

Programul National de Internship 2011 are loc in perioada iunie-octombrie 2011 si se adreseaza companiilor si institutiilor publice care ofera locuri de internship si trainee pentru tinerii si studentii din Romania. Evenimentul, ajuns la a IV-a editie, este organizat de Centrul de Resurse pentru Societatea Civila.

Tinerii sunt mult mai deschisi catre dezvoltarea personala si catre evolutia in cariera iar noua generatie cauta provocari noi – programele de Internship si de Trainee sunt primul pas in viata profesionala, oferind o experienta solida

Andreea Mlenajek

Companiile si tinerii vor putea interactiona in cadrul platformei online www.studentcv.ro unde are loc; bursa a Internship-urilor disponibile in Romania. In premiera nationala, platforma de Internship permite din 2011, si accesul institutiilor publice si al organizatiilor non-guvernamentale.

„Consideram ca un program national de Internship trebuie sa ofere oportunitati de dezvoltare in cele domenii esentiale ale Romaniei iar acesta este motivul pentru care avem o deschidere 360 de grade pentru companiile din mediul privat, sectorul guvernamental si sectorul non-profit” a declarat Andreea Mlenajek, Directorul Executiv al programului Internship 2011 cu ocazia lansarii platformei online www.studentcv.ro.

„Tinerii sunt mult mai deschisi catre dezvoltarea personala si catre evolutia in cariera iar noua generatie cauta provocari noi – programele de Internship si de Trainee sunt primul pas in viata profesionala, oferind o experienta solida. Avantajul pentru tinerii si absolventii din 2011 este ca pot alege atat mediul corporate cat si pe cel guvernamental sau de voluntariat pentru a cumula know-how” a mai spus Mlenajek.

Companiile, Institutiile Publice si ONG-urile se pot inscrie in Programul National de Internship 2011 accesand site-ul oficial al evenimentului iar tinerii si studentii interesati de oportunitatile de practica isi pot inscrie CV-ul online, gratuit, fara birocratie sau obligativitatea de a prezenta adeverinta de la facultate.

„Tinerii sunt mult mai deschisi catre dezvoltarea personala si catre evolutia in cariera iar noua generatie cauta provocari noi – programele de Internship si de Trainee sunt primul pas in viata profesionala, oferind o experienta solida” Andreea Mlenajek; „Programul National Internship 2011 este cel mai mare eveniment de internship si trainee din Romania.

Targul reprezinta o sursa foarte eficienta pentru atragerea, de catre companii, institutii si organizatii, a celor mai valorosi studenti si proaspat absolventi, in cadrul unor programe de practica de durata medie si lunga. Evenimentul a fost lansat in 2008 si a ajuns la a patra editie, platforma online strangand peste 90.000 de participanti activi.

Sursa: aici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.