Programul educational ,,Intalnire cu energia’’ si-a desemnat castigatorii concursului ,,Castiga cu Metano’’

0

GDF SUEZ Energy România împreună cu Chance for Life a premiat câştigătorii concursului lansat în cadrul programului educaţional ,,Întâlnire cu energia’’.

Concursul ,,Câştigă cu Metano’’ din ediţia 2010 a programului a avut 2 componente : o etapă pe şcoală în care fiecare clasă a realizat un proiect comun, de echipă plecând de la tematicile programului şi  o etapă pe clasă ce a cuprins un test individual de cunoştinţe având drept scop determinarea gradului de asimilare a cunoştinţelor transmise în cadrul programului. Pentru concursul colectiv s-a acordat un premiu pe şcoală pentru cel mai bun proiect. Pentru concursul individual, au fost stabilite 3 premii pentru fiecare clasă. Premiile au constat în jocuri educaţionale, cărţi şi articole sportive. În plus, în afara acestor premii, fiecare elev participant la program a primit un kit compus din broşura ,,Întâlnire cu energia’’, un orar şcolar, o diplomă de participare, un caiet dictando cu mascota programului, o cutie de creioana colorate, şi un joc-test despre gazul natural.Rezultatele concursului pot fi consultate pe site-ul www.gdfsuez-energy.ro.

Festivităţile de premiere au avut loc în perioada 16-25 noiembrie în fiecare oraş în care s-a desfăşurat programul cu participarea voluntarilor GDF SUEZ Energy România, Chance for Life şi a reprezentanţilor inspectoratelor şcolare.
,,Elevii au dat dovadă de creativitate, originalitate şi au depus mari eforturi în realizarea proiectelor colective. Ne-am bucurat să constatăm de asemenea implicarea părinţilor şi a cadrelor didactice în elaborarea lor şi astfel ne-am dat seama că mesajul nostru a ajuns şi la aceştia. Felicităm câştigătorii desemnaţi în urma concursului individual şi a celui colectiv dar îi felicităm în aceeaşi măsură pe toţi elevii implicaţi în ediţia de anul acesta. Sprijinul inspectoratelor şcolare, al directorilor de şcoli şi al cadrelor didactice a fost foarte important în implementarea programului, căci ei au asigurat cadrul necesar desfăşurării ediţiei 2010. Voluntarii GDF SUEZ Energy România ’’ a declarat Yvonnick David, Directorul General al GDF SUEZ Energy România.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România şi, de această dată, compania şi-a îndreptat atenţia asupra celor mici, căci ei sunt cei care vor trebui să utilizeze în mod raţional resursele energetice.

,,Întâlnire cu energia’’ este un program educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România ce vizează transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural. Ediţia 2010 a programului a fost lansată în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în data de 5 octombrie.

Anul acesta programul s-a desfăşurat în 45 de şcoli din 6 oraşe: Bucureşti, Buzău, Craiova, Făgăraş, Ploieşti şi Slobozia. Aproximativ 3500 de elevi de clasa a IV-a au avut prima lor ,,Întâlnire cu  energia’’ în luna octombrie în cadrul căreia au învăţat lucruri utile despre utilizarea surselor de energie.

Date despre program
,,Întâlnire cu energia’’ este un program educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România ce vizează transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural. Ediţia 2010 a programului a fost lansată în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în data de 5 octombrie.

Anul acesta programul s-a desfăşurat în 45 de şcoli din 6 oraşe: Bucureşti, Buzău, Craiova, Făgăraş, Ploieşti şi Slobozia. Aproximativ 3500 de elevi de clasa a IV-a au avut prima lor ,,Întâlnire cu  energia’’ în luna octombrie în cadrul căreia au învăţat lucruri utile despre utilizarea surselor de energie.

Programul constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Prima lecţie a avut loc în săptămâna 4-8 octombrie iar cea de-a doua în săptămâna 18-22 octombrie. Lecţiile programului au fost susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life.

Lansat în octombrie 2007, proiectul pilot s-a derulat în 40 de şcoli din Bucureşti, de el beneficiind aproximativ 3000 de copii. Deoarece proiectul pilot s-a bucurat de o primire pozitivă din partea elevilor şi a cadrelor didactice, în 2008 programul a fost extins în 60 de şcoli participante din Bucureşti, 20 de şcoli din Braşov şi 20 de şcoli din Ploieşti. În 2009 programul a continuat în 5 oraşe din ţară : Buşteni, Galaţi, Sinaia, Târgovişte şi Târgu-Jiu, în colaborare cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare şi ale cadrelor didactice.

Despre GDF SUEZ Energy România
GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie.
GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune.

Despre Chance for Life
Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.