Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul educațional Drum sigur – ABCdar rutier continuă pentru elevi din 7 județe

0

Peste 650 de elevi din județele Argeș, Bihor, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Ilfov și Timiș vor urma la clasă programul educațional Drum sigur – ABCdar rutier și vor învăța cum să fie în siguranță pe drumurile publice.


drum-sigur-abcdar-rutier-1

București, 7 noiembrie 2016 – La al doilea an de implementare, programul educațional Drum sigur – ABCdar rutier, o inițiativă educațională ce aparține companiei Holcim România, derulată în parteneriat cu Junior Achievement (JA) România, ajunge la elevi de ciclul primar din 13 localități[1].

Prin activități practice și jocuri interactive, elevii vor învața ce implică deplasarea sigură pe drumurile publice, respectarea regulilor de circulație și adoptarea unei atitudini preventive. Cei mici vor fi stimulați să își exprime liber propriile opinii cu privire la siguranța în trafic și vor experimenta diferite situații inspirate din viața de zi cu zi.

În cadrul ediției pilot, elevii au învățat să își cunoască mai bine localitatea, din perspectiva zonelor celor mai predispuse la incidente rutiere, și să exerseze rolul de promotori care îi atenționează pe cei din jur (colegi, membrii ai familiei și comunității) asupra importanței regulilor de circulație.

“Orașul nostru are puține piste de biciclete și foarte puține spații de joacă special amenajate pentru copii. Am realizat că pentru a ajunge în parc, unde există un spațiu special amenajat pentru copii trebuie să mergem pe jos mai mult de 1 km. De aceea, este foarte important să cunoaștem și să aplicăm regulile de circulație sau să purtăm echipament special.” – a declarat Roxana (9 ani), elevă la Colegiu Tehnic Alexandru Roman Aleșd din Bihor.

Sub îndrumarea învățătorilor, a polițiștilor rutieri, dar și a consultanților voluntari din cadrul companiei Holcim România, elevii vor deveni mai responsabili în ceea ce privește siguranța lor și a celorlalți pietoni și vor învăța reguli care îi fac să fie siguri pe ei atunci când traversează o stradă nesemaforizată.

”Continuăm programul ABCDar Rutier – Drum Sigur cu aceeași dăruire pentru siguranță, educație și grijă pentru viitorul copiilor. Programul educațional oferă resursele necesare pentru învățarea unor reguli elementare de conduită rutieră, pe care cei mici le pot afla într-un mod interactiv, practic, și mai presus de toate, sigur. Inițiativa educațională face parte din programul național de siguranță rutieră inițiat de Holcim în anul 2015. Prin acest program ne propunem conștientizarea importanței unei conduite adecvate în trafic. Suntem siguri că ABCDar Rutier – Drum sigur va oferi resursele esențiale noilor generații pentru adoptarea comportamentului corect și atitudinii prevăzătoare in trafic.”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim România.

Proiectul este dezvoltat pe baza programei de educație rutieră elaborată în 2015 de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, susținând astfel Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră 2016-2020, care prevede întărirea rolului educației și a campaniilor de sensibilizare și conștientizare. Clasele participante la proiect beneficiază gratuit de un kit complet de materiale educaționale.

Despre Holcim România

Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi patru terminale de ciment. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro şi pagina oficială de Facebook: facebook.com/holcimromania

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului XXI.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație economică, antreprenorială și financiară, de etică și responsabilitate socială, de sănătate și viață activă. În prezent, 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, activitățile JA sunt urmate gratuit de peste 200.000 de elevi din 1.400 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționele și Cercetării Științifice și prin susținerea financiară din partea comunității de afaceri.

Web: www.jaromania.org | www.facebook.com/JuniorAchievementRO

[1] Câmpulung, Cetățeni, Stâlpeni, Stoenești, Valea Mare-Pravăț (Argeș), Aleșd (Bihor), Brașov (Brașov), Cluj-Napoca, Turda (Cluj), Tărtășești, Voinești (Dâmbovița), Chitila (Ilfov), Timișoara (Timiș).

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.