Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati in valoare de 100.000 euro

0

Concursul online de proiecte comunitare are loc anul acesta in perioada 1 iulie-11 septembrie pe blogul www.raiffeisencomunitati.ro la sectiunea Program de Granturi.

Cele mai bune 10 proiecte comunitare vor primi cate o finantare de 10.000 de euro, valoarea totala a finantarilor oferite de Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati fiind de 100.000 euro.

Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati este primul program de finantare online a proiectelor de responsabilitate sociala de pe piata bancara din Romania. Scopul sau este sa sprijine organizatiile – eligibile in conformitate cu Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea – care doresc sa dezvolte si sa implementeze programe din domeniile educatie financiara, ecologie urbana, servicii sociale si de sanatate in beneficiul comunitatilor unde Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea.
Banner_PR-Romania_320x250

Programul de Granturi se va desfașura în perioada 1 iulie – 11 septembrie în două etape:

• 1 iulie – 1 august 2015 (inclusiv) – depunerea propunerilor de proiecte
Această etapă e urmată de o perioadă de evaluare internă a propunerilor, urmând ca lista propunerilor de proiect finaliste să fie anun]at` la data de 17 august 2015.
• 17 august – 11 septembrie – votarea de către publicul larg și jurizarea internă (50% si 50%)
Lista proiectelor câștigătoare va fi anunțată până la data de 16 septembrie 2015, după verificarea și validarea de către Raiffeisen Bank S.A. a voturilor înregistrate.

Programul se desfasoara pe platforma Raiffeisen Comunitati, sectiunea “Program de granturi”- www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/. Aici se afla regulamentul de desfasurare a programului, care contine etapele programului, criteriile de eligibilitate si selectie a propunerilor etc.

Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati in editiile anterioare:
• peste 1.500 de proiecte inscrise
• 79 proiecte castigatoare
• Peste 15.000 de beneficiari directi
• Peste 175.000 de voturi pentru proiectele finaliste

Testimoniale ale catorva castigatori ai editiilor precedente:

„Am reusit sa schimbam mentalitatea seniorilor cu care am lucrat in privinta nevoii de miscare si a modului in care isi petrec timpul liber. Pe de alta parte, am reusit sa cream un curent pozitiv favorabil in comunitate fata de seniori si de activitatile de miscare si timp liber care le sunt destinate. Atunci cand crezi in ideea ta de proiect si cand aceasta apare ca o soultie fireasca la o problema sau nevoie a comunitatii, cu siguranta vei gasi sustinatori.” Claudia Popa, Organizația Colors Brasov – una dintre castigatoarele editiei din 2011, cu proiectul „Plimbari prin cartier”.

„Pot sa spun cu sinceritate ca acest program de granturi al Raiffeisen Comunitati este unul dintre cele mai serioase din domeniul finantarii.Si, dupa parerea mea, cel mai serios din Romania. Pentru ca, dupa etapa validarii proiectelor de catre echipa proprie, urmareste validarea acestora de catre comunitate.(…) Multumim pentru munca depusa! Felicitari pentru dedicare in urmarirea si sustinerea binelui! Mult succes in proiectele viitoare!” Virgil Dan, Eclesia, Cluj-Napoca- unul dintre castigatorii editiei din 2012 cu proiectul „Pentru prima data parinti”

„Suntem recunoascatori tuturor celor care ne-au sustinut in competitia de granturi si au validat astfel necesitatea proiectului „Good to Go” si relevanta impactului acestuia in educatia antreprenoriala a studentilor romani. Suntem de asemenea recunoscatori si partenerului nostru, Raiffeisen Comunitati, pentru initiativa de a sprijini educatia tinerilor si pentru faptul ca relatia cu ei a reprezentat fundatia unei Academii de Startup-uri in cadrul careia ne-am putut concentra pe calitatea actului educational.” Ruxandra Staneci, Asociatia studenteasca Voluntari pentru Idei si Proiecte Romania, s-a numarat printre castigatorii editiei din 2014 cu proiectul „Good to Go”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează