Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul de educatie financiara „Banking-ul pe intelesul tuturor” se intoarce in scoli

0

Peste 700 de elevi sunt asteptati la cursurile organizate de Bancpost in Saptamana „Scoala Altfel”

București, 22 Mai 2017 – Bancpost isi deschide portile, pentru al doilea an consecutiv, pentru elevii claselor I-VIII, in cadrul programului de educatie financiara „Banking-ul pe intelesul tuturor”. Peste 700 de elevi de la scolille primare si gimnaziale din Bucuresti sunt asteptati sa participe in perioada 22 -31 mai la cursurile gandite special pentru cei mici.

Scoala altfel Bancpost

Programul de educatie financiara este implementat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Inspectoratul General al Municipiului București si are ca obiectiv extinderea si consolidarea cunostintelor financiare pentru elevii claselor I-VIII. Cei mici învata astfel prin intermediul jocurilor și a interacțiunii directe informatii despre istoria sistemului bancar din Romania, notiuni de baza cu care vin in contact precum ”card”, ”cont de economii”, ”investitie”, ”depozit”, ”credit”, dar si despre modul in care pot adopta un comportament financiar prudent care sa ii ajute in indeplinirea dorintelor lor.

„Educatia financiara a tinerilor este o prioritate atat pentru sistemul de invatamant, cat si pentru industria bancara in general. Bancpost a aderat la obiectivul industriei de a creste nivelul educatiei financiare in principal in randul copiilor, si a dezvoltat un amplu program <<Banking-ul pe intelesul tuturor>> lansat in 2016. Ne onoreaza interesul crescut manifestat de cadrele didactice din Bucuresti, de copii, dar si de parintii care si-au inscris copiii la cursurile de educatie financiara derulate de Bancpost. Este o colaborare care in timp poate face diferenta in ceea ce priveste nivelul de educatie financiara in randul tinerilor”, a declarat Aura Toma, Director Executiv Marketing şi Comunicare, Bancpost.

”Apreciem in mod deosebit initiativele care vin sa sustina imbunatatirea educatiei financiare in randul celor mici. Sunt informatii si termeni care pun probleme si adultilor, de aceea formarea timpurie este esentiala”, a declarat Prof. Stefana Calinescu Andrei, inspector scolar pentru educatie permanenta in cadrul Insperctoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Cursurile „Banking-ul pe intelesul tuturor” se desfasoara in perioada 22-31 mai, la sediul central Bancpost din Bucuresti si sunt structurate pe 2 module: o parte teoretica explicata prin intermediul jocului si a imaginilor video, si o parte practica, pe parcursul careia cei mici viziteaza unitatea Bancpost.

In 2016, programul “Banking-ul pe intelesul tuturor” s-a desfasurat in perioada 18-22 aprilie 2016. Pe parcursul celor 5 zile de activitati, peste 600 de elevi din cadrul a 20 de scoli din Bcuuresti au participat la sesiunile de pregatire.

„Banking-ul pe intelesul tuturor” se inscrie in seria de proiecte educationale pe care banca le deruleaza, in calitate de companie responsabila social,  fidela misiunii de a se implica activ in viata comunitatilor. Editia derulata in 2016 a primit 2 distinctii la competitiile nationale de profil respectiv – Silver Award for Exellence (PR Awards) si premiul CSR Awards in categoria Educatie / Comunicarea produselor si serviciilor bancare.

Despre Bancpost

Bancpost este o banca universala importanta, cu o prezenta de peste 25 de ani pe piata locala si o retea de 147 de unitati si 7 centre de afaceri. Banca deserveste aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, pentru care ofera o gama variata de produse si servicii financiare. Bancpost este totodata unul dintre liderii pietei locale de carduri si a dezvoltat retele extinse de peste 530 ATM-uri, 6.100 POS-uri si 190 de terminale automate de plata (APS-uri) care ofera acces comod si permanent la serviciile bancii. Bancpost este partenerul exclusiv al American Express in Romania, fiind de asemenea si reprezentant VISA si MasterCard. Avand in vedere angajamentul sau de a sprijini performanta si valorile romanesti, Bancpost a devenit sponsor oficial al Echipei Nationale de Fotbal incepand din 2015.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.