PROGRAMUL DE BURSE PENTRU STUDENȚI ROMI “LIVIA PLAKS ROMA RIGHTS SCHOLARSHIP”

0

Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii- Romani CRISS lansează programul “Livia Plaks Memorial Scholarship”, adresat studenților romi din România, care studiază la zi în cadrul universităților acreditate din România. Scopul programului este să sprijine continuarea studiilor studenților romi și implicarea acestora în promovarea drepturilor minorității etnice a romilor.

Livia Plaks Roma Rights Scholarship este o inițiativă sprijinită de Andrew Plaks și familia sa, în parteneriat cu Romani CRISS. Programul va sprijini un număr de 15 studenți romi, în anul universitar 2015-2016, care provin din familii cu venituri modeste, interesați să își continue studiile universitare și să se implice în promovarea drepturilor romilor.

“Intolerance is not a result of ignorance but rather of the loss of such values as pluralism, democracy and human rights. ”

“Intoleranța nu este rezultatul ignoranței, ci mai degrabă a pierderii valorilor precum pluralism, democrație și drepturile omului.”

Livia Plaks a fost Președinta organizației Project for Ethnic Relations. S-a stins din viață în data de 2 februarie 2013, la 65 de ani.

Livia și-a dedicat o mare parte din viață sprijinirii persoanelor și comunităților aflate în situații vulnerabile. Prin implicarea și ingeniozitatea sa, a lucrat în domeniul prevenirii conflictelor în Europa Centrală si de Est, în Balcani, în fosta Uniune Sovietică și în Orientul Mijlociu. Numeroase realizări în istoria activismului de drepturile omului în Europa vor rămâne moșternirea Livei.

Cu profundă recunoștință, amintim că munca Liviei a fost dedicată în mod semnificativ minorității romilor. La începutul anilor ’90 o perioada marcată de violențe anti-romi, Livia s-a implicat și a planificat acțiuni în diferite regiuni pentru a asigura siguranța și securitatea acestui grup minoritar. Primele dezbateri legate de violențele anti-Roma, în Europa de Est post-comunistă, au fost făcute posibile de Livia, prin Project for Ethnic Relations.
ro criss

În ultimii ani de viață, a fost catalizatorul Programului de Inițiativă Civică și Dialog pentru Tineri, implementat de IREX și Romani CRISS în Moldova și România.

Îi onorăm curajul și dedicarea față de lupta împotriva discriminării, precum și credința ei în împuternicirea tinerilor romi, prin acordarea burselor din cadrul programului Livia Plaks Roma Rights Scholarship.

Informații complete despre program, condiții de eligibilitate și cerințele pentru a aplica, sunt disponibile AICI

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.