Programul de burse naţionale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din ştiinţă”

1

Considerând implicarea femeilor în cercetarea ştiinţifică un factor cheie pentru progresul economic, social şi cultural, Comisia Naţională a României pentru UNESCO şi L’ORÉAL România, împreună cu Academia Română şi Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) au lansat cea de a treia ediţie a programului de burse naţionale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din ştiinţă”, încurajând implicarea şi susţinerea dezvoltării profesionale a femeilor în domeniul ştiinţei.

 

Programul de burse naţionale UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din ştiinţă”, derulat în România în acest an, a început la data de 23 noiembrie 2011 şi se încheie la data de 12 iunie 2012, odată cu acordarea oficială a bursei.

Aplicaţiile de înscriere în program trebuie trimise până la data de 31 martie 2012. Regulamentul programului şi formularul de înscriere se găsesc pe site-ul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, la adresa: www.cnr-unesco.ro

La program poate participa orice tânără cercetătoare din România, cu vârsta până în 35 de ani, inclusă în sistemul doctoral/postdoctoral în cadrul unei instituţii din ţara noastră.

În aceasta cea de a treia ediţie a programului UNESCO – L’Oréal „Pentru femeile din ştiinţă”, se vor oferi două burse de studiu, în valoare de 42.000 de lei fiecare, una pentru domeniul Ştiintelor Vieţii şi cealaltă pentru Chimie. Bursa va fi utilizată pentru derularea de activităţi de cercetare ştiinţifică, pe lângă un institut de cercetare din România. Bursierele sunt selectate de către un juriu local, din care fac parte reprezentanţi ai CNR UNESCO, Academia Română, ANCS şi L’ORÉAL România.

Programul va continua şi în anii următori şi se va extinde, în fiecare an, în ceea ce priveşte numărul şi valoarea burselor. Parteneriatul dintre UNESCO şi L’Oréal este un model de parteneriat public-privat şi a început, la nivel mondial, în urmă cu 13 ani, prin lansarea programului de burse şi premii internaţionale „For Women in Science”, un program de referinţă pentru lumea cercetării. De altfel, ne dorim ca şi în România, prin intermediul acestui program, să dezvoltăm comunitatea femeilor cercetător şi să încurajăm tinerele să îşi urmeze vocaţia.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro