Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul Bursele McDonald’s a ajuns la a X-a ediție și premiază 36 de angajați studenți

0

Aflat deja la a X-a ediție, programul Bursele McDonald’s sprijină tinerii aflați la început de carieră cu rezultate deosebite atât la învățătură, cât și la locul de muncă. În demersul său constant de susținerea a educației, compania a premiat 36 de angajați cu burse în valoare de 72.000 de lei și a ajuns în cei 10 ani de program la un total de 269 de burse de merit oferite, însumând 538.000 lei.

Bursele McDonald's _17 maijpg (4)

“Zi de zi întâlnim zeci de tineri care vor să facă parte din familia McDonald’s. Sunt oameni ambițioși, pasionați, cu planuri de dezvoltare profesională și dedicați proiectelor în care sunt implicați. Ei sunt cei care vin cu zâmbetul pe buze la muncă, sunt perseverenți în privința studiilor și reușesc nu numai să le îmbine într-o zi pe amândouă, dar și să aibă rezultate impresionante. Ne asumăm 100% responsabilitatea de formator, peste 27.000 de persoane trecând deja prin școala McDonald’s și ne mândrim cu un program de beneficii și motivare complex ce ia în considerare fiecare etapă de dezvoltare a angajaților noștri”, a declarat Daniel Boaje, Director General.

Cei 36 de câştigători din acest an au fost desemnaţi pe baza unui proces de selecţie desfăşurat în perioada 23 martie – 6 aprilie 2016. Pentru a fi eligibil, candidatul trebuia să fi obţinut cel puţin media 8 de absolvire a anului universitar precedent sau cel puţin nota 8 la admitere, în cazul studenţilor din primul an. De asemenea, au fost luate în considerare recomandările profesorilor şi performanţa la locul de muncă.

Ceremonia de decernare a burselor s-a desfăşurat în cadrul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti în prezenţa managementului companiei, a părinţilor angajaţilor şi a profesorilor care au sprijinit studenţii pe parcursul anului școlar. Daniel Boaje, Directorul General a înmânat fiecărui câştigător un cec în valoare de 2.000 lei, pentru a recompensa și recunoaște eforturile şi determinarea angajaţilor studenţi.

McDonald’s pune accent pe beneficiile oferite angajaților săi și încurajează performanța, concentrându-se pe recompensarea angajaților prin acordarea de bonusuri individuale și de echipă – în funcție de performanța restaurantelor. Totodată, diversitatea angajaților este un punct cheie pentru sistemul McDonald’s. Tocmai de aceea, a pus bazele unui program de muncă flexibil pentru studenți, dar care, în același timp, recompensează angajații cu 1, 3, 5, 10, 15 și 20 de ani vechime. Nu în ultimul rând, dezvoltă cariera angajaților, oferind posibilitatea unui manager trainee ca în 2 ani să conducă un restaurant McDonald’s.

####

Despre McDonald’s în România

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, care și este partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. Premier Capital plc operează 131 de restaurante în zone de top, mai mult de jumătate dintre ele fiind cu McDrive și numeroase cafenele McCafe. În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 67 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, McDonald’s a investit peste 700 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajaţi şi primește zilnic peste 180.000 clienţi. În 2015 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al doilea an consecutiv, conform AON România.

McDonald’’s a modificat din 1 aprilie 2016 grila de salarizare pentru angajații companiei, crescând cu 21% salariul de intrare. Astfel, salariul de intrare brut a ajuns la 1.450 RON, la care se adaugă bonuri de masă în valoare de 200 RON, precum și un pachet substanțial de beneficii. În plus, 2.454 de angajați din cadrul companiei au beneficiat de creștere salarială începând cu 1 aprilie 2016.

Pentru mai multe informații vizitații: www.mcdonalds.ro si www.facebook.com/McDonalds.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.