Programul Biblionet se va extinde in 24 de judete noi!

1

Programul Biblionet se va extinde in 24 de judete noi! In urma evaluarii candidaturilor de catre un juriu mixt de experti, toate cele 24 de judete au indeplinit conditiile de eligibilitate si s-au calificat pentru a doua runda de implementare a Biblionet. Cele 24 de judete declarate admise sunt: Alba, Arad, Arges, Bistrita Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Cluj, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Mures, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui si Vrancea.

Programul Biblionet – lumea in biblioteca mea are o valoare totala de 26,9 milioane de dolari, este finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates pentru urmatorii 5 ani. Biblionet este un parteneriat intre IREX, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Fundatia EOS (Educating for an Open Society), Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si bibliotecile publice romanesti.

Potrivit site-ului oficial „Biblionet este un program de cinci ani care le va facilita românilor accesul gratuit la informaţie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne în România. Prin cursurile de formare şi tehnologia furnizată, Biblionet va ajuta bibliotecile să asigure servicii în comunităţile locale sub forma unui parteneriat între IREX, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), autorităţile locale şi naţionale şi bibliotecile din ţară. Pentru a-şi atinge acest obiectiv, Biblionet se va concentra pe patru componente principale ale programului:

  • FACILITAREA ACCESULUI PUBLIC LA INFORMAŢIE:
  • PREGĂTIREA BIBLIOTECARILOR DIN BIBLIOTECILE PUBLICE:
  • PROMOVAREA VALORII BIBLIOTECILOR PENTRU COMUNITĂŢI:
  • ASIGURAREA SPRIJINULUI GUVERNAMENTAL

Mai multe informatii despre programul Biblionet pe site-ul oficial biblionet.ro

via lumebuna.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.