Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programator, economist, medic, avocat si jurnalist: cele mai cerute meserii de catre elevii din Job Shadow

0

Peste 200 de elevi clasele a XI-a si a XII-a de la 22 de institutii de invatamant din Bucuresti au participat la a zecea editie a programului international de orientare profesionala JA Job Shadow. Programul faciliteaza accesul elevilor la lumea reala a locurilor de munca intr-o economie de piata si sustine implicarea companiilor si a institutiilor publice, de la manageri la profesionistii din departamente, in educatia pentru orientare profesionala a tinerilor. La proiect au participat cu interes atat companii private, cat si institutii publice.

Cele mai cerute meserii anul acesta au fost cele de programator, economist, medic, avocat si jurnalist.

„Am asistat la mai multe procese si m-a surprins volumul mare al dosarelor. Vreau sa devin avocat sau judecator, dar pentru asta mai am nevoie sa-mi imbunatatesc cunostintele de argumentare si sa invat foarte mult.” Maria, eleva in clasa a XI-a la Liceul Economic Costin C. Kiritescu.

„Dupa vizita de astazi, mi-ar placea sa devin inginer IT, pentru ca este un domeniu provocator, cu probleme complexe si rezolvari simple. Programul e flexibil si mediul de lucru relaxant.” Alexandru, elev in clasa a XI-a la Liceul Teoretic Dante Alighieri.

„Am avut ocazia sa intru in direct cu doi oameni importanti din radio. Mi-ar placea sa lucrez in acest domeniu pentru ca implica spontaneitate, spirit de echipa si comunicarea cu publicul.” Bogdan, elev in clasa a XI-a la Colegiul National Iulia Hasdeu.

„Am avut ocazia sa aflu lucruri uimitoare, cu totul noi pentru mine si sa cunosc doctori – persoane minunate! Dupa cele prezentate astazi, am decis ca mi se potriveste cariera, imi place sa relationez cu oamenii, sa ascult problemele lor si sa-i ajut.” Luciana, eleva in clasa a XI-a la Liceul Greco-Catolic Timotei Cipariu.

Miercuri, peste 200 de elevi din 22 de institutii de invatamant din Bucuresti au devenit pentru o zi „umbra” angajatilor din 52 de companii si institutii partenere:  Adevarul Holding, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Asociatia Pro Democratia, BCR Asigurari Viata, BDO, Biroul de arhitectura WIGWAM, British Embassy Bucharest, Bursa de Valori Bucuresti, Cariere, Casa Mica, Centrul European al Consumatorilor, Citibank, Danco Vision, Ernst&Young, Facultatea de Biologie – Universitatea Bucuresti, Facultatea de Fizica – Universitatea Bucuresti, Gradinita 263 „Ciupercuta”, Hashas Travel, Headvertising, Hewlett – Packard, Image PR, Institutul de Fizica Atomica, Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara, Institutul de Stiinte Spatiale, Institutul Geologic al Romaniei, Intel, Kinetic  Design, Lente Café, Lugera&Makler, McDonald’s, Medicover, Microsoft, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, Politia Capitalei, Provident Financial, Radio 21, Raiffeisen Bank, Re-act Now Studio, Regina Maria, ROMAERO, Royal Dent Expert, Saatchi&Saatchi PR, Sectia 1 de Politie, Tradeville, Tribunalul Bucuresti, Universitatea Bucuresti, Wall-street.ro.

In acest an, la program au participat, la nivel national, peste 200 de institutii de invatamant din tara, 3.700 de elevi clasele a XI-a si a XII-a si peste 650 de companii si institutii.

Aflat la a zecea editie in Romania, Job Shadow este un parteneriat international intre mediul educational si comunitatea de afaceri pentru familiarizarea tinerei generatii cu piata fortei de munca. Programul are ca scop principal promovarea in randul elevilor a unei mai bune intelegeri a profesiei pe care o doresc si a modului de functionare a unei companii. In acest an, la program participa peste 10.000 de elevi (7-19 ani) din 94 de orase si localitati.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.