Program educational pentru elevi, „Intalnire cu energia”

1

GDF SUEZ Energy România în parteneriat cu Chance for Life lansează a patra ediţie a programului ,,Întâlnire cu energia’’

GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului lansează a patra ediţie a programului „Întâlnire cu energia”. Acesta este un program educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România ce vizează transmiterea de informaţii elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural.

Anul acesta programul se va desfăşura în 45 de şcoli din 6 oraşe: Bucureşti, Buzău, Craiova, Făgăraş, Ploieşti şi Slobozia.

Aproximativ 3500 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor ,,Întâlnire cu  energia’’ în luna octombrie în cadrul căreia vor învăţa lucruri utile despre utilizarea surselor de energie.
Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România şi, de această dată, compania şi-a îndreptat atenţia asupra celor mici, căci ei sunt cei care vor trebui să utilizeze în mod raţional resursele energetice. Motivul alegerii acestui segment de vârstă este acela că, în această perioadă, elevii primesc primele noţiuni despre mediul înconjurător, ştiinţă, poluare etc şi sunt în măsură să înţeleagă şi să asimileze cunoştinţele respective.
Programul constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Prima lecţie se va desfăşura în săptămâna 4-8 octombrie iar cea de-a doua în săptămâna 18-22 octombrie. Lecţiile programului vor fi susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de planşe pedagogice, experimente şi jocuri, punând accept pe partea interactivă a lecţiilor.

În cadrul programului va fi lansat concursul ,,Câştigă cu Metano’’, acesta având 2 componente : o etapă pe şcoală în care elevii vor trebui să realizeze un proiect comun plecând de la tematicile programului şi un concurs individual cu 3 categorii de premii pentru fiecare clasă. În afara acestor premii, fiecare elev participant la program va primi un kit compus din broşura ,,Întâlnire cu energia’’, un orar şcolar, o diplomă de participare, un caiet dictando cu mascota programului, creioane colorate şi un joc-test despre gazul natural.

Lansat în octombrie 2007, proiectul pilot al programului s-a derulat în 40 de şcoli din Bucureşti, de el beneficiind aproximativ 3000 de copii. Ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în urma proiectului pilot, în 2008 şi în 2009 programul ,,Întâlnire cu energia’’ a fost extins în peste 130 de şcoli din Bucureşti, Braşov, Ploieşti,Buşteni, Galaţi, Târgovişte, Tg-Jiu şi Sinaia.

Mascota programului Metano, creată în 2007 în cadrul proiectului pilot de către o elevă participantă, reprezintă interfaţa informaţiilor transmise participanţilor. Pentru informaţii privind programul ,,Întâlnire cu energia’’, puteţi consulta site-ul www.gdfsuez-energy.ro.

Despre GDF SUEZ Energy România

GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business.Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie.
GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune.

Despre Chance for Life

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează