Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program de informare și conștientizare despre donarea voluntară de celule stem hematopoietice

0

Program de informare și conștientizare despre donarea voluntară de celule stem hematopoietice derulat de Registrul Național al Donatorilor în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune

Parteneriat pentru salvarea de vieți

Program de informare și conștientizare despre donarea voluntară de celule stem hematopoietice derulat de Registrul Național al Donatorilor în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune

Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice și Societatea Română de Radiodifuziune au încheiat un parteneriat prin care informațiile privind sistemul de donare și modul în care cei în nevoie pot beneficia de acest ajutor va ajunge mai ușor și mai prompt la pacienții care au nevoie de transplant de celule stem hematopoietice. Astfel, cele două instituții își unesc forțele în efortul de a salva vieți umane.

Parteneriatul încheiat între cele două instituții are ca scop derularea prin canalele radio a unor programe ce au ca scop informarea și conștientizarea populației din România că donarea voluntară de celule stem hematopoietice poate salva viețile bolnavilor suferinzi de cancer de sânge, precum leucemie, limfom sau mielom.

Pentru mulți bolnavi, există speranță de vindecare prin transplantul de celule stem hematopoietice. Șansele unui pacient din România de a-și găsi un donator compatibil cresc odată cu numărul donatorilor voluntari înscriși în Registrul din România. De aceea încercăm să conștientizăm publicul larg despre importanța înscrierii în Registrul Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice și a impactului transplantului de celule stem asupra vieții pacienților”, a declarat dr. Aurora Dragomirișteanu, Director general, Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Societatea Română de Radiodifuziune, având ca misune comunicarea informațiilor relevante și de interes pentru toți ascultătorii, va mediatiza campania „Donează o șansă la viață!” prin posturile sale Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România 3 Net „Florian Pittiș” și Agenția Rador. Vor fi realizate materiale editoriale cu scopul de a transmite mesajul campaniei publicului ascultător, iar în final cetățenii să rezoneze prin înscrierea în Registru. Parteneriatul dintre Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice și Societatea Română de Radiodifuziune se va derula în perioada februarie – martie 2021.

Campania „Donează o șansă la viață!” este susținută de Ministerul Sănătății în cadrul programului național de sănătate „Transplantul medular de celule stem hematopoietice de la donator neînrudit”.

Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice a devenit funcțional în aprilie 2013, iar în cei 8 ani de funcționare s-au înscris în Registru peste 75.000 donatori voluntari.

Registrul din România este interconectat cu registre internaționale din 54 de țări, ceea ce înseamnă că bolnavii cu indicație de transplant de celule stem hematopoietice de la donator neînrudit au acces și la potențiali donatori internaționali. Ponderea populației din România înscrise în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice este de numai 0,3%, valoare situată mult sub media din Uniunea Europeană, care este de 10 ori mai mare (3% ). Registrul face eforturi constante de informare și de conștientizare a populației despre importanța înscrierii ca potențiali donatori, pentru că fiecare nou donator poate însemna șansa la viață pentru un pacient.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.