Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program de educație financiară pentru tinerii instituționalizați – „R€sponsABIL”

0

25 de tineri institutionalizati din judetul Vaslui sunt ajutati sa devina independenti si responsabili financiar  in scopul integrarii socio-profesionale pe termen lung

Bucuresti, 21 martie 2019 – 25 de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 26 de ani din judetul Vaslui, aflati in sistemul de protectie a copilului, participa la un program educational – „R€sponsABIL” – dedicat dezvoltarii independentei si responsabilitatii financiare in randul tinerilor institutionalizati, cu scopul de a facilita integrarea lor socio-profesionala. Programul este coordonat de Asociatia The Social Incubator si sustinut de compania KRUK Romania.

In centrul tuturor activitatilor pe care le organizam la Asociatia The Social Incubator se afla educatia. Ea este cheia dezvoltarii si integrarii socio-profesionale a tinerilor, iar educatia financiara, in particular, este esentiala pentru dezvoltarea independentei lor pe termen lung. Asadar, suntem foarte mandri de programul pe care il dezvoltam alaturi de KRUK Romania, si avem toata increderea ca initiativele dezvoltate prin acest parteneriat vor avea un impact semnificativ in vietile tinerilor vulnerabili.”, spune Adriana Preda, Director Executiv al Asociatiei The Social Incubator.

Programul se desfasoara in perioada martie-mai 2019 si consta intr-o serie de activitati de educatie financiara sustinute de catre profesionisti in domeniu, vizite exploratorii la companii locale cu potential de angajare, precum si in acordarea de sprijin concret pentru gasirea de locuri de munca salarizate, prin activitati de consiliere vocationala si dezvoltare de abilitati interpersonale.

Am decis sa ne alaturam programelor desfasurate de Asociatia The Social Incubator din dorinta de a ne oferi sprijinul pentru a putea transmite catre mai multi elevi si tineri, aflati pe drumul catre viata independenta de adult, cunostintele necesare pentru o abordare cumpatata a cheltuielilor. Voluntarii nostri sunt foarte nerabdatori sa intalneasca tinerii in cadrul sesiunilor de educatie financiara.”, spune Tomasz Ignaczak, Director General al KRUK Romania.

Despre Asociatia The Social Incubator

Asociatia The Social Incubator este o organizatie non-profit, infiintata in 2014 de catre un grup de profesionisti si prieteni care au creat o platforma pentru initiativele cu impact social semnificativ in viata persoanelor marginalizate din punct de vedere economic sau social (tineri din centre de plasament, femei in situatii de risc, varstnici). Misiunea organizatiei este integrarea socio-profesionala a persoanelor aflate in dificultate, prin ateliere de instruire si solutii de antreprenoriat inovative. Initiativele organizatiei respecta patru principii directoare: impactul social este direct, sustenabil, scalabil la nivel national si obtinut prin solutii noi, creative.

Despre KRUK Romania

KRUK Romania este membra a Grupului KRUK si a fost infiintata in anul 2007. Grupul KRUK este liderul pietei de management al creantelor din zona Europei Centrale, iar in Romania este, de asemenea, unul dintre liderii de piata. Grupul KRUK desfasoara in prezent operatiuni in 7 tari europene: Polonia, Romania, Cehia, Slovacia, Germania, Italia si Spania. Compania KRUK a fost listata pe Bursa de Valori Varsovia in anul 2011.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.