Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program de atragere si formare a voluntarilor in muzeele din Romania

0

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) a iniţiat proiectul Muzeul nostru în vederea atragerii şi formării voluntarilor care să se implice în activităţile derulate de muzeele membre ale reţelei.

Proiectul, finanţat cu sprijinul Asociaţiei Fondului Cultural Naţional, sesiunea de proiecte culturale 2011, are ca obiectiv principal dezvoltarea unei culturi puternice a voluntariatului în rândul muzeelor şi al comunităţilor unde acestea îşi desfăşoară activitatea.

Partenerii implicaţi în proiect sunt Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Banatului Montan, Complexul Muzeal Curtea Domnească Târgovişte, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi, precum şi Centrul de Pregătire Profesională în Cultură.

Partenerii au realizat o analiză a nevoilor organizaţiei privind voluntarii, identificând sarcinile pentru voluntari şi stabilind profilului voluntarilor în vederea demarării campaniei de recrutare. Voluntari cu soluţii inteligente şi dornici de a crea conţinut muzeal vor participa la ateliere creative de formare care le vor asigura competenţele necesare implicării în activităţile specifice fiecărui muzeu, în scopul valorificării patrimoniului acestuia.

Miza proiectului este recunoaşterea de către muzeografi şi de către comunităţile locale a rolului determinant al voluntarilor în interiorul muzeelor.

Citeste mai mult: Reţeaua Muzeelor implementează un proiect pentru atragerea voluntarilor în muzee

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.