Program de atragere si formare a voluntarilor in muzeele din Romania

0

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) a iniţiat proiectul Muzeul nostru în vederea atragerii şi formării voluntarilor care să se implice în activităţile derulate de muzeele membre ale reţelei.

Proiectul, finanţat cu sprijinul Asociaţiei Fondului Cultural Naţional, sesiunea de proiecte culturale 2011, are ca obiectiv principal dezvoltarea unei culturi puternice a voluntariatului în rândul muzeelor şi al comunităţilor unde acestea îşi desfăşoară activitatea.

Partenerii implicaţi în proiect sunt Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Banatului Montan, Complexul Muzeal Curtea Domnească Târgovişte, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi, precum şi Centrul de Pregătire Profesională în Cultură.

Partenerii au realizat o analiză a nevoilor organizaţiei privind voluntarii, identificând sarcinile pentru voluntari şi stabilind profilului voluntarilor în vederea demarării campaniei de recrutare. Voluntari cu soluţii inteligente şi dornici de a crea conţinut muzeal vor participa la ateliere creative de formare care le vor asigura competenţele necesare implicării în activităţile specifice fiecărui muzeu, în scopul valorificării patrimoniului acestuia.

Miza proiectului este recunoaşterea de către muzeografi şi de către comunităţile locale a rolului determinant al voluntarilor în interiorul muzeelor.

Citeste mai mult: Reţeaua Muzeelor implementează un proiect pentru atragerea voluntarilor în muzee

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează