Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program de accelerare a sustenabilității organizaționale desfășurat de către Synerb Venture Catalyzer, în parteneriat cu OMV Petrom, în comunitatea Boldești-Scăeni

0

Cu puțin timp înainte de finalul anului 2019, Synerb Venture Catalyzer, cu sprijinul OMV Petrom, a urat bun-venit în portofoliu unor noi organizații, Asociația Centrul de Resurse al Comunității (CERC) Boldești-Scăeni, respectiv Asociația Lumină pentru Romi. Pe parcursul a 18 luni, Synerb va desfășura un accelerator de sustenabilitate în comunitatea Boldești-Scăeni, program care se va adresa unui număr de 10 membri activi ai celor două organizații. Aceștia vor beneficia de sprijin adaptat pentru consolidarea sustenabilității financiare cu scopul de a își extinde și amplifica impactul în comunitate.

Cooperare și colaborare pentru bunăstarea comunității

Asociația Lumină pentru Romi, fondată în anul 2006 de către membrii ai comunității are ca scop promovarea dezvoltării socio-economice a romilor de pretutindeni. Asociația CERC Boldești-Scăeni, fondată de către membrii ai comunității prin programul Țara lui Andrei, finanțat de către OMV Petrom, are ca scop sprijinirea dezvoltării durabile a comunității Boldești-Scăeni în toate sectoarele vieții economice, sociale, administrative, culturale, educative și sportive, cu participarea cetățenilor comunității și valorificând ideile creative ale acestora.

Cele două organizații lucrează împreună din 2016 într-o serie de programe care asigură accesul comunității la servicii medicale, educație, infrastructură de locuire, creând în același timp un spațiu de dialog și dezbatere între comunitatea locală, autoritățile locale și mediul privat.

Fără îndoială, activitatea celor două organizații a avut, pe parcursul anilor, impact semnificativ asupra vieții locuitorilor din comunitate prin intermediul unor programe variate. Spre exemplu, prin programul “O casă pe an” derulat de Asociația Lumină pentru Romi, au fost construite și date în folosință 3 case pentru familii vulnerabile din comunitate. Asociația CERC Boldești-Scăeni a adus o contribuție importantă în comunitate prin construirea unui centru social unde se desfășoară – an de an – programe after-school, cursuri de formare profesională pentru tineri, de educație parentală și interculturală a copiilor, având impact asupra a mii de tineri.

De ce antreprenoriat social?

Echipele de management ale celor două organizații, conduse de o viziune ambițioasă în ceea ce privește dezvoltarea comunității, însă, realizează că sustenabilitatea este o condiție necesară pentru continuarea misiunii sociale și își doresc să exploreze calea antreprenoriatului social ca și posibilă strategie de diversificare a surselor de venituri. În același timp, construirea unor întreprinderi sociale ar însemna o extindere a impactului celor două organizații prin crearea de locuri de muncă pentru persoanele din comunitate.

Program educațional adaptat, la firul ierbii

Echipa Synerb, cu o experiență cumulată de 14 ani în spriiinul antreprenoriatului social, a conceput un program adaptat prin care va sprijini cele două organizații în crearea unui plan pentru consolidarea organizațiilor lor și dezvoltarea unei întreprinderi sociale în comunitate. Membrii celor două organizații vor beneficia de asistență personalizată și mentorat din partea echipei Synerb, ajutor pentru definirea strategiei de sustenabilitate și suport în identificarea și accesarea surselor de finanțare adaptate nevoilor organizaționale și ale comunității.

Până la finalul programului, membrii activi ai celor două organizații vor identifica oportunități de antreprenoriat social în comunitate și vor contura, împreună cu Synerb, un plan strategic de sustenabilitate pe 3 ani, prin care se va asigura continuitatea impactului în comunitate.

Despre Synerb Venture Catalyzer

Misiunea Synerb este de a sprijini organizațiile și antreprenorii motivați social în dezvoltarea unor programe și inițiative care să contribuie la creșterea bunăstării și reducerea decalajelor social – economice în comunitățile vulnerabile sau marginalizate. Impactul final al Synerb înseamnă locuri de muncă decente, venituri pentru cei vulnerabili, oameni instruiți și comunități prospere.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.