Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Profi România susține cu 25.000 lei persoanele cu dizabilități aflate la limita sărăciei

0

Profi România susține cu 25.000 lei persoanele cu dizabilități aflate la limita sărăciei

Profi Rom Food S.R.L donează 25.000 lei Fondului de Solidaritate constituit de comunitatea ”Fă Bine!” pentru susținerea cu alimente a persoanelor cu dizabilități, boli rare, sindrom Down, autism.

Lipsa terapiilor, generate de restricțiile impuse în această perioadă, contribuie la deteriorarea stării lor de sănatate, și așa precară. Fiind în general familii monoparentale, aparținătorilor acestor persoane le este foarte dificil, mai ales în aceste zile, să poată procura cele necesare hranei.

Acestor beneficiari li se adaugă persoane aflate într-o stare de sărăcie severă.

PROFI este nu numai lanțul de magazine cu cea mai mare răspândire geografică, ci se comportă și ca un vecin responsabil, atent la nevoile celor din jur, care-și asumă constant un rol social. Înțelegem că binele unei comunități este alcătuit din binele fiecărui membru al ei, că dincolo de proiectele mari, trebuie să ne implicăm cu aceeași dăruire în a sprijini fapte aparent mici, dar care în realitate înseamnă foarte mult. Doar împreună putem avea un mâine mai bun!”, PROFI

În România există peste 700.000 de persoane înregistrate cu handicap grav și accentuat. Aceste persoane sunt afectate în aceste zile de lipsa terapiilor, iar ei și aparținătorii lor au nevoie de susținerea noastră pentru a depăși cu cât mai puține efecte negative această perioadă. Lor li se adaugă cei aflați în sărăcie severă, cărora statul le-a pierdut de mult numărul. Mulțumim, Profi Rom Food, pentru încredere, implicare și spijin!”, afirmă Maria Duduman, fondatoarea platformei ”Fă Bine!”.

Fondul de Solidaritate este o inițiativă a platformei ”Fă Bine!” și este constituit pentru acoperirea unor nevoi precum achiziția de medicamente, dezvoltarea de către ONG-uri de programe de telemedicină și de susținere a beneficiarilor la distanță, consiliere psihologică, procurarea de alimente, produse de igienă și sanitare, sau alte cheltuieli care ajută organizațiile să supraviețuiască acestei perioade și care sunt esențiale pentru beneficiarii lor, pentru ca aceștia să poată să continuie să-și efectueze terapiile și după încheierea restricțiilor generate de virusul COVID-19.

O lume mai bună înseamnă mai multe fapte bune, iar acestea încep cu fiecare dintre noi! Să o construim împreună!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.