Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Profi România a ajutat 430 de copii înscriși în programul United Way România să nu abandoneze școala în 2020

0

Anul 2020 a adus schimbări radicale în viețile tuturor – dar mai ales pentru persoanele vulnerabile, expuse riscurilor pandemiei. Datorită sprijinului Profi Rom Food, Fundația United Way România a ajutat 430 de copii și tineri din familii defavorizate să-și continue educația în 2020, asigurându-le toate resursele de care aceștia au avut nevoie.atorită ajutorului financiar oferit de Profi Rom Food, copiii care fac parte din programul ,,STOP sărăcie, START educație!” al United Way România au putut să ia parte la cursuri față în față sau online, au primit alimente, produse sanitare, măști de protecție, dezinfectanți, medicamente și sprijin emoțional. De asemenea, pedagogii au fost ajutați în noul context de predare.

Una dintre marile provocări ale anului 2020 a fost adaptarea continuă a activităților centrelor socio-educaționale la contextul epidemiologic. United Way România a oferit, și în condiții pandemice, un sprijin important copiilor, tinerilor și familiilor acestora. Astfel, copiii și tinerii au primit, în continuare, sprijin în rezolvarea sarcinilor școlare și au avut acces la activități educative și recreative în centrele sociale și/sau online, precum și o masă caldă, rechizite și materiale educaționale, echipamente IT, îmbrăcăminte și pachete de alimente pentru ei și familiile lor. De asemenea, 417 părinți au beneficiat de consiliere și suport, 293 de voluntari au fost implicați în proiect și 140 de cadre didactice și specialiști au participat la webinarii dedicate utilizării tehnologiei, cursuri de prim ajutor și suport în gestionarea emoțiilor în pandemie, atât pentru adulți cât și pentru a-i ajuta pe copii.

În ultimul trimestru al anului, în localitățile unde incidența numărului de cazuri a scăzut a fost posibilă desfășurarea activităților fizic, în centre, cu respectarea tuturor normelor legislative, în condiții de siguranță atât pentru copii și tineri, cât și pentru specialiști.

Profi Rom Food este partener strategic a fundației United Way România, colaborarea retailerului cu organizația având o tradiție de 5 ani. Sprijinul financiar al Profi este direcționat către ,,STOP sărăcie, START educație!”, unul dintre principalele proiecte de educație ale United Way România, implementat în București, Timiș și Cluj. Acesta previne abandonul școlar în comunitățile sărace urbane și rurale, unde lupta zilnică pentru a asigura reurse necesare supraviețuirii este mai presus de educația copiilor. Are o abordare integrată, în cadrul căreia acțiunile sunt concentrate asupra nevoilor copilului. Părinți, profesori, voluntari și asociații nonguvernamentale locale lucrează împreună pentru rezolvarea problemei abandonului școlar, care nu este una a copilului, ci a întregii comunități.

,,2020 ne-a arătat cât de important este să rămânem uniți, să ne adaptăm la condițiile impuse de pandemie și să îi ajutăm pe cei care au mai mare nevoie de sprijin. Încă o dată, partenerul nostru strategic, Profi Rom Food, a fost alături de noi și a ajutat comunitățile vulnerabile să facă față unei perioade dificile”, spune Adriana Dobrea, Director Executiv United Way România.

,,Consider că este de datoria noastră să ne îngrijim de comunitățile din jurul magazinelor Profi, intervenind constant acolo unde putem să oferim sprijin, iar parteneriatul cu United Way ne dă siguranța că susținerea noastră ajunge cu bine unde este necesară, a afirmat Pawel Musial, Directorul general al rețelei de magazine Profi.

###

Despre United Way România

United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, mobilizând o rețea extinsă de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 12.000 de persoane în dificultate, cu susținerea a peste 3.000 de donatori individuali, 36 de donatori majori, 70 de companii şi peste 1.000 de voluntari.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.