Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Profesorii învață Minecraft pentru Educație în beneficiul elevilor

0

Fundația EOS, în parteneriat cu Microsoft România a încheiat prima sesiune de instruire a profesorilor de specialitate, în proiectul Informatica 365, din cadrul programului de filantropie Microsoft YouthSpark.  Participanții au învățat să joace Minecraft, ediția pentru educație, parțial antrenați de câțiva elevi de gimnaziu.

Minecraft este un univers paralel, cu care elevii noștri interacționează relaxați, un univers virtual pe care, adult fiind, l-am perceput inițial ca inaccesibil. Jocul m-a scos din zona de confort. Vreau să învăț jocul, ca să învăț cum se construiește o lume virtuală de la zero. Vreau să aprofundez latura educativă, să pot ulterior să îmi ajut elevii să-și formeze competențele necesare societății cunoașterii.”, spune Radu Tăbîrcă, inspector școlar pentru informatică, în județul Dâmbovița, profesor totodată la Liceul Ion Heliade Rădulescu, Târgoviște.

Dincolo de interesul stârnit pentru jocul pe calculator, profesorii au învățat cum să facă programarea accesibilă si atractivă pentru începători.

”Programarea nu este atractivă în sine dacă nu poți vedea efectele în lumea reală. Microsoft MakeCode este un mediu integrat de dezvoltare bazat pe paradigma de învățare contrucționistă cu blocuri de cod. Cu ajutorul MakeCode elevii se pot concentra pe însușirea conceptelor din programare fără să fie distrași de elementele de sintaxă.”, spune Marius Milla, Microsoft Global Training Partner.

Sesiunea de instruire s-a desfășurat la Sibiu între 28-30 Aprilie. Cei peste 80 de profesori participanți urmează să deruleze cursuri Minecraft pentru Educație, pentru colegii din județe care predau Informatică și TIC la clasele V-VIII, încurajându-i să colaboreze interdisciplinar cu alți colegi. În fiecare județ vor fi instruite cel puțin 2 grupe de câte 25 de profesori. Au prioritate profesorii din mediul rural, cu expunere limitată la astfel de programe de formare.

”Avem deja conturată o comunitate de profesori care vor colabora la elaborarea unui manual, accesibil tuturor profesorilor interesați de implementarea programului. Manualul va fi publicat pe www.informatica365.ro, a declarat Gabi Barna, Directoarea Fundației EOS.

Sesiunea de instruire de la Sibiu s-a derulat în colaborare cu Ministerul Educației Naționale.

Despre Fundația EOS România

Fundația EOS România a fost înființată în 1999, având aproape 15 ani de experiență în introducerea și dezvoltarea utilizării noilor tehnologii atât în sistemul de educație formală cât și la nivelul comunităților mai largi. Misiunea EOS se focalizează pe atenuarea diviziunii digitale prin crearea si oferirea de oportunități tuturor membrilor comunității de a acumula deprinderi si abilități necesare mânuirii informațiilor si creării de cunoștințe noi, elemente esențiale pentru participarea la dezvoltarea unei societăți deschise bazate pe cunoaștere. Pentru mai multe informații vizitați www.eos.ro sau pagina de Facebook – EOS România.

Despre Microsoft

Fondată în 1975, compania Microsoft (NASDAQ “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii și soluții ce ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul.

În România, Microsoft și cei peste 3.000 de parteneri comerciali locali oferă companiilor un set bogat de soluții de mobilitate și creștere a eficienței în afaceri. Totodată, firmele mici și mijlocii au la dispoziție un serviciu de contact specializat la Microsoft România pentru informații suplimentare și consultanță (021 529 7174), iar pe microsoft.ro/studiidecaz sunt disponibile exemple de companii românești care folosesc soluții de mobilitate și cloud pentru a-și crește competitivitatea.

Despre Microsoft YouthSpark

Anual, peste 10.000 de tineri beneficiază de programele susținute prin Microsoft YouthSpark în România – cum sunt DreamSpark, Microsoft Student Partners, Imagine Cup, Innovation Labs și Opening Opportunities – centrate pe practici de educație non-formală, cu scopul de a crea competențe practice în rândurile beneficiarilor, în parteneriat și în completarea a ceea ce se întâmplă în sistemul educațional.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.