Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Product Lead, o platformă locală inovatoare de marketing digital a obținut o finanțare de 600.000 Euro pentru eficientizarea conținutului creativ

0

ProductLead, o platformă românească inovatoare de marketing digital integrat și creare de conținut primește 600.000 de euro finanțare pentru dezvoltare și extindere pe piețele europene. Finanțarea a fost coordonată de Sparking Capital, în calitate de investitor principal, în parteneriat cu fondurile de investiții Eleven Ventures (Bulgaria) și Founders Bridge (Suedia).

Misiunea ProductLead este de a democratiza accesul la crearea de conținut la scară largă prin analiză de date, automatizare și integrări.

Mihai Bocai, CEO ProductLead: „Suntem foarte încântați de succesul acestei runde de investiții, care ne va permite să creștem afacerea în mod accelerat. Depunem multă pasiune și efort pentru a asigura clienților noștri servicii de înaltă calitate, ajutându-i să își dezvolte rapid conținutul digital, asigurându-le un volum ridicat dar calitativ de elemente creative, cu ajutorul tehnologiei și automatizării. Obiectivele noastre de business se concentrează pe creștere și parteneriate strategice, precum și pe atragerea de clienți internaționali din industrii și zone geografice cheie, care să ne ofere tracțiunea de care avem nevoie pentru a ne consolida poziția pentru următoarea rundă de investiții de tip Serie A.”

Obiectivul ProductLead este de a-și dezvolta echipa și de a câștiga treptat piețele externe, în special CEE, DACH și tările nordice. În plus, ProductLead dorește să consolideze un set de parteneriate strategice cu principalii jucători de ecommerce, marketplace și marketing tech.

Vlad Panait, Managing Partner Sparking Capital: „Aceasta este cea de-a doua rundă de investiții pe care am efectuat-o pentru ProductLead și suntem foarte bucuroși că fondurile de investiții Eleven Ventures și Founders Bridge și-au unit forțele cu noi pentru a contribui la extinderea europeană a ProductLead. Strategia noastră este să sprijinim și să ajutăm companiile și produsele inovatoare pentru a se extinde la nivel internațional. Pe lângă investiția financiară, contribuim cu expertiză, mentorat și networking pentru a accelera dezvoltarea companiilor în care investim”.

Tehnologia construită de ProductLead permite oricărui marketer să dezvolte elemente creative eficiente, de 10 ori mai rapid și la costuri de 10 ori mai mici, oferind un motor puternic de automatizare și experimentare a proceselor de creație, valorificând datele din website-ul de ecommerce al clientului, conținutul generat de influenceri și activele brandurilor la scară largă. ProductLead este deja partener Facebook, TikTok și VTEX.

Hristo Hristov, Venture Partner at Eleven Ventures: „Motivul principal pentru care alegem să investim este întotdeauna echipa. Mihai și Alexander, fondatorii ProductLead, sunt antreprenori în serie, cu o experiență vastă în social commerce, care caută în permanență să se îmbunătățească pe ei înșiși. Dar, pe lângă aceste aspecte evidente, ei încearcă să rezolve o problemă foarte mare. Publicitatea în mediul digital a explodat în ultimii zece ani și a crescut într-o măsură în care boții licitează împotriva altor boți pentru a capta publicul relevant. Cu toate acestea, ceva care nu s-a schimbat și este încă făcut în majoritate de oameni este conținutul creativ care trebuie pus în platformele de publicitate. Suntem foarte fericiți că investim în ProductLead împreună cu Sparking Capital și Founders Bridge.”

Liviu Munteanu, General Partner, Founders Bridge: „Compania creată de Mihai și echipa sa uimitoare se potrivește perfect cu viziunea noastră de a investi în start-up-uri locale pentru a le ajuta să se extindă la nivel internațional. Mai mult decât atât, având la bord trei fonduri VC din trei țări diferite, validează convingerea noastră fermă că ProductLead este o companie scalabilă la nivel global. Acesta este un moment minunat pentru ecosistemul de start-up-uri din România în ansamblu și suntem încrezători că ProductLead este pe drumul său către o rundă de investiții răsunătoare din Seria A, în viitorul apropiat.

Asistența juridică a tranzacției a fost asigurată de Boanță Gîdei & Asociații, Kinstellar și Dimitrova, Staykova & Partners pentru investitori, în timp ce echipa ProductLead a fost consiliată de echipa BPV Grigorescu Ștefănică coordonată de Catalin Grigorescu în calitate de Managing Partner.

###

ProductLead oferă o platformă de tip SaaS ce permite brandurilor să implementeze conceptul de Creative as a Service, ajutând echipele de marketing să adreseze un volum mai mare de muncă într-un timp mai scurt și cu un cost mai mic. Viziunea Product Lead este să devină liderul platformelor de creare de conținut pentru marketingul prin medii sociale, prin democratizarea accesului la instrumente avansate de automatizare și integrarea datelor sociale și de comerț electronic.

Sparking Capital este un fond de investiţii cu capital de risc care finanţează startup-uri în etape timpurii ale existenţei lor și își are sediul în București. Sparking Capital face investiții de tip pre-seed și seed în companii inovatoare din verticalele consumer-tech, fintech, supply chain-tech, property-tech, marketing-tech, transformare digitală și sustenabilitate.

Eleven Ventures este unul dintre cele mai importante fonduri Venture Capital din Bulgaria și Europa de Sud-Est, investind în start-up-uri aflate în etape timpurii de dezvoltare din 2012. Cu 150 de investiții colective pe parcursul a 8 ani, echipa Eleven a contribuit la catalizarea ecosistemului local de start-up. Eleven susține companiile tehnologice în patru verticale prioritare – fintech, healthcare, future of work, future of food și investește în principal în inovația tehnologică B2B.

Founders Bridge este un fond suedez cu capital de risc care investește în start-up-uri orientate spre viitor, ce își propun să se extindă la nivel global. Partenerii fondului combină expertiza operațională, mentalitatea antreprenorială și cunoștințele financiare necesare pentru construirea și extinderea afacerilor. Fiind un conector cheie pentru piețele nordice, Founders Bridge oferă asistență practică prin intermediul unor rețele extinse de experți în domenii precum vânzări și marketing, business, tehnologie și juridic.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.