Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prin Live United, United Way construiește comunități puternice

0

 

United Way România a lansat pe 1 iunie Live United, o campanie prin care promovează implicarea companiilor, cetățenilor și autorităților în rezolvarea problemelor sociale ale propriilor comunități.

Live United este un mod de viață care cuprinde toți membrii unei comunități. Fiecare dintre noi are ceva de dăruit și fiecare are nevoie de ceva de la cei din jurul său, fie că e sprijin punctual, îndrumare sau doar mulțumirea că a ajutat. În prezent, comunitatea Live United este formată din 10,000 de oameni care trăiesc în România: donatori, voluntari, specialiști în servicii sociale, copii, tineri și vârstnici care primesc ajutorul de care au nevoie. Cu ajutorul United Way România, fiecare membru al comunității s-a implicat, a dăruit sau a primit ceva necesar. În centrul acestului mod de viață este credința că fiecare comunitate are resursele necesare pentru ca fiecare om să aibă o viață demnă. United Way face acest lucru posibil în București, Cluj și Timișoara, unde strânge resursele financiare și de timp ale comunității și le îndreaptă către cei care au nevoie de ele pentru a depăși o situație grea.

Campania va consta în activități de voluntariat la care sunt invitați toți membrii comunității și promovarea mesajelor de implicare de personalități din mediul artistic și de business: Andreea Raicu, actrița Ada Condeescu și Steven van Groningen, președintele United Way și al Raiffeisen Bank. Ei vor promova în următoarele luni valorile Live United pentru că sunt și valorile lor.

”Bunica mea a trăit 97 de ani pentru că a fost înconjurată de dragostea și grija familiei ei, dar nu toți bătrânii au parte de aceste lucruri iar cei singuri sunt cei mai vulnerabili”, a motivat Andreea Raicu implicarea ei în campanie. ”Susțin United Way România pentru că reușește să îi ajute și să le facă viața mai ușoară și mai ales pentru că o face implicând întreaga comunitate. Fie că sunt donatori sau voluntari, oamenii din familia United Way au descoperit că numai lucrând împreună îi pot ajuta pe cei care nu se pot ajuta singuri. Mă bucur să fac parte din această familie și să trăiesc în spiritul Live United.”

Actrița Ada Condeescu spune că se implică pentru că a ”avut norocul să cresc într-o familie care prețuiește educația. Dar știu că nu toți copiii au această șansă. Alături de United Way am găsit un mod de a ajuta copiii să meargă la școală. Împreună facem o schimbare permanentă în viața lor și știu că peste ani, la rândul lor, acesti copii îi vor ajuta pe alții să-și găsească drumul.”

LIVE UNITED & ADA

Steven van Groningen, Președintele United Way România și Președinte și CEO al Raiffeisen Bank, susține la rândul său campania. ”Live United este un principiu în care se regăsesc toți membrii unei comunități, și cei care pot să ajute, și cei care au nevoie de ajutor, pentru că înseamnă de fapt responsabilitatea pe care o avem fiecare față de lumea în care trăim. E modul în care pot să mă implic, să identific lucruri pe care vreau să le schimb sau oameni care au nevoie de ajutor și să știu că există o comunitate pe care mă pot baza. Live United e începutul unei lumi mai bune.”

Pentru ca Live United să fie și pentru tine un punct de sprijin și de reper, donează, fii voluntar și vorbește despre activitățile sociale ale United Way. Află mai multe despre ce facem la www.unitedway.ro și la facebook.com/UnitedWayRomania. 

united way romaniaUnited Way România este o fundație românească independentă afiliată la United Way Worldwide și are ca scop îmbunătățirea calității vieții în comunitate prin încurajarea donațiilor individuale, corporatiste și a voluntariatului, pentru ca toată lumea să aibă șanse egale la educație, sănătate și un venit decent.

Fundația lucrează cu voluntari, companii, organizații neguvernamentale acreditate în domeniul social sau al educației, grupuri de inițiativă cetățenești, autorități locale și specialiști din București, Cluj și Timișoara pentru a pune în practică principiul că „mai bine” nu poate exista decât dacă înseamnă „mai bine pentru toţi”.

Alături de 55 de companii, 2.800 de donatori și peste 700 de voluntari, United Way ajută anual mai mult de 6.500 de persoane în situații de risc și, astfel, întreaga comunitate, pentru că vieţile tuturor sunt legate şi toţi avem de câştigat când un copil ia note bune la şcoală, când fiecare familie are ce pune pe masă, când toţi oamenii se bucură de o sănătate mai bună.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.