Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul studiu privind transparenta decizionala in Romania rurala, lansat la Forumul Informării Publice

0

Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni (ANBCC) lansează, în data de 18 noiembrie 2010, prima cercetare, realizată la nivel naţional, privind transparenţa decizională în cadrul autorităţilor publice locale din mediul rural.

Studiul “În căutarea democraţiei rurale. O radiografie a transparenţei decizionale în România” va fi lansat cu ocazia conferinţei naţionale Forumul Informării Publice – “România rurală faţă-n faţă cu transparenţa decizională”. Evenimentul va avea loc joi, 18 noiembrie, începând cu ora 10.30, la Sala Panoramic Ballroom, din incinta hotelului Tiny Club, Strada Cauzaşi nr. 27, sector 3, Bucureşti.

Cât de transparente sunt autorităţile publice locale din mediul rural? Care sunt regiunile şi judeţele în care se află cele mai deschise primării? Cât de responsabili sunt funcţionarii  publici şi aleşii locali în comuna românească a anului 2010? – sunt numai câteva dintre întrebările care îşi vor găsi răspunsul în cadrul conferinţei de lansare a studiului “În căutarea democraţiei rurale. O radiografie a transparenţei decizionale în România”.

Cea de-a treia ediţie a Forumului Informării Publice în România este dedicată analizei transparenţei decizionale în comuna românească. În cadrul acestui eveniment, participanţii, reprezenţanţi ai autorităţilor administraţiei publice şi ai societăţii civile, vor fi invitaţi să împărtăşească experienţele acumulate în implementarea sau în monitorizarea punerii în aplicare a prevederilor legislaţiei în domeniul transparenţei. Prin intermediul Forumului Informării Publice – “România rurală faţă-n faţă cu transparenţa decizională”, ANBCC îşi doreşte să creeze contextul favorabil dezbaterii aplicabilităţii legilor privind liberul acces la informaţiile de interes public şi transparenţei decizionale la nivelul administraţiei publice locale din mediul rural.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.