Primul studiu privind transparenta decizionala in Romania rurala, lansat la Forumul Informării Publice

0

Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni (ANBCC) lansează, în data de 18 noiembrie 2010, prima cercetare, realizată la nivel naţional, privind transparenţa decizională în cadrul autorităţilor publice locale din mediul rural.

Studiul “În căutarea democraţiei rurale. O radiografie a transparenţei decizionale în România” va fi lansat cu ocazia conferinţei naţionale Forumul Informării Publice – “România rurală faţă-n faţă cu transparenţa decizională”. Evenimentul va avea loc joi, 18 noiembrie, începând cu ora 10.30, la Sala Panoramic Ballroom, din incinta hotelului Tiny Club, Strada Cauzaşi nr. 27, sector 3, Bucureşti.

Cât de transparente sunt autorităţile publice locale din mediul rural? Care sunt regiunile şi judeţele în care se află cele mai deschise primării? Cât de responsabili sunt funcţionarii  publici şi aleşii locali în comuna românească a anului 2010? – sunt numai câteva dintre întrebările care îşi vor găsi răspunsul în cadrul conferinţei de lansare a studiului “În căutarea democraţiei rurale. O radiografie a transparenţei decizionale în România”.

Cea de-a treia ediţie a Forumului Informării Publice în România este dedicată analizei transparenţei decizionale în comuna românească. În cadrul acestui eveniment, participanţii, reprezenţanţi ai autorităţilor administraţiei publice şi ai societăţii civile, vor fi invitaţi să împărtăşească experienţele acumulate în implementarea sau în monitorizarea punerii în aplicare a prevederilor legislaţiei în domeniul transparenţei. Prin intermediul Forumului Informării Publice – “România rurală faţă-n faţă cu transparenţa decizională”, ANBCC îşi doreşte să creeze contextul favorabil dezbaterii aplicabilităţii legilor privind liberul acces la informaţiile de interes public şi transparenţei decizionale la nivelul administraţiei publice locale din mediul rural.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează