Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul radio comunitar online: proiectul Radio DeVis pentru a crește implicarea civică a tinerilor din Brașov și Sibiu

0

Asociatia Devision în parteneriat cu Asociația ACT for Education, Universitatea Transilvania din Brașov și Liceul Onisifor Ghibu din Sibiu desfășoară proiectul Radio DeVis – Comunitatea on Air, proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian- American Foundation, sprijinit de Enel România și Raiffeisen Bank.

Scopul proiectului este creșterea gradului de educare și responsabilizare privind implicarea civică a tinerilor din Brașov și Sibiu prin înființarea unui radio comunitar online, itinerant, unde să lucreze elevi din școlile și liceele sibiene și brașovene care prin emisiunile/interviurile pe care le realizează să informeze și să crească gradul de conștientizare și implicare civică a tinerilor cu vârsta între 12 și 25 de ani. Radio-ul va emite online 24/24 cate 4 luni din fiecare oras, Sibiu si Brasov.

Timp de 4 luni de zile, echipa de jurnaliști comunitari sibieni alcătuită din 20 de elevi de la Liceul Onisifor Ghibu și echipele de multiplicatori de informație de la celelalte școli și licee din Sibiu, vor avea ocazia să  învețe cum să realizeze materiale jurnalistice, să participe la ateliere în cadrul cărora vor învăța prin metoda învățării experiențiale și apoi vor trebui să lucreze cu alți tineri din comunitate la rândul lor, vor realiza zilnic materiale radio despre proiectele cu impact în comunitate și vor avea astfel ocazia să se dezvolte personal, să învețe lucruri despre ei și alții, să descopere ce le place, să înțeleagă cât de important este să fie cetățeni implicați, să comunice mai ușor, să lucreze în echipă, să rezolve situații neprevăzute, abilități foarte utile în viață.

Radio DeVis emite online 24 de ore din 24.

După 4 luni, studioul de radio se va muta la o unitate de învățământ din Brașov unde își va continua activitatea, iar la finalul proiectului, în urma unui apel de proiecte, se va selecta școala unde radio-ul isi va continua activitatea.

Mai mult,  pe măsura ce vor intra în contact cu organizații și voluntari despre care se vor documenta și cu care vor realiza materiale, tinerii din echipa Radio DeVis vor vedea de la firul ierbii cum schimbările mari din comunitate încep cu pași mici și vor fi suficient de motivați să producă ei înșiși schimbări și să îi inspire și pe alții să o facă.

Claudia Oprescu, Președintele organizației Devision și managerul de proiect a declarat: Suntem foarte bucuroși că am obținut această finanțare din partea Fondului pentru Inovare Civică întrucât ne dorim de foarte mult timp să implementăm un astfel de proiect. Suntem siguri că acest instrument de educare și conștientizare în spiritul implicării civice va produce rezultatele scontate întrucât le oferă tinerilor ocazia să învețe experimentând o metodă nonformală foarte atractivă și interactivă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.