Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul proiect de crowdsourcing muzical autohton: S-a lansat prima melodie cu peste 40 de contributori din România, grație proiectului „Be a star”

0

S-a lansat prima melodie cu peste 40 de contributori din România, grație proiectului „Be a star”

Primul proiect de crowdsourcing muzical autohton a fost jurizat de Achi și oferă un loc în tabăra de creație a lui Marius Moga

București, 18 octombrie 2017 – Prima melodie din România creată în urma unui proces de crowdourcing muzical (creație colectivă, interactivă), care include peste 40 de contributori, s-a lansat pe 16 octombrie, grație proiectului „Be a Star”. Acesta este prima inițiativă muzicală care include iubitorul de muzică încă din procesul de creație a melodiei.  Proiectul „Be a Star” are ca obiectiv stimularea creativității, energiei și spiritului de identitate al generației tinere.

Procedura de compoziție a integrat aplicațiile mobile, piesele trimise în concurs fiind realizate pe baza unor mini-compoziţii de maxim 60 de secunde trimise de public, pe tema „Energy”.

Peste 40 de persoane au trimis mini-compoziţii muzicale ce au fost preluate de artistul Ioachim Petre (cunoscut cu numele de scenă Achi) şi transformate într-o piesă plină de energie şi groove.

Piesa „Energy” poate fi ascultată pe YouTube la https://youtu.be/0mcNWnC6Qzc.

O puteţi asculta însă live luna aceasta în concertele Contrapunct Band, care o vor prezenta publicului larg după următorul program:

  • Pe data de 21 octombrie 2017, ora 17.00, la Iris Titan Shopping Center în Bucureşti şi
  • Pe data de 28 octombrie 2017, ora 17.00, la City Park Mall în Constanţa

Cum a luat naştere piesa? În lunile iulie – octombrie, Alumnus Club UNESCO a desfăşurat proiectul de muzică experimentală  Be a star, care a avut ca scop crearea primei piese de tip crowdsourcing din România. În realizarea mini-compoziţiilor tinerii participanții s-a bucurat de libertate totală în alegerea stilului şi a instrumentelor – au fost acceptate toate stilurile muzicale şi toate tipurile de instrumente.

Pentru a răsplăti creativitatea publicului vor fi oferite două premii speciale pentru piesele cele mai originale. Câştigătorii îşi vor ridica premiul pe scenă, unde vor fi invitaţi alături de Contrapunct Band. Unul dintre premii este un loc în tabăra de creație DeMoga Camp a compozitorului Marius Moga, pentru un concurent până în 18 ani. Al doilea premiu care va fi oferit este un voucher la un magazin de muzică la cei peste 18 ani.

Intrarea la concerte este gratuită.

Despre Contrapunct:

Trupa  Contrapunct, înfiinţată în anul 2004, are în componenţă copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani. Se prăgatesc în domeniul artistic şi sunt gata să răspundă la provocări, îmbinând  joaca cu profesionalismul. Palmaresul este vast cu numeroase turnee, apariţii tv, radio, presă scrisă.

Despre Achi:

Ioachim Petre (Achi) este un artist complet şi complex. Cântăreţ, producător, songwriter, chitarist, prezentator şi actor, Ioachim a colaborat cu unii dintre cei mai mari artişti din România şi a compus unele dintre cele mai cunoscute şi mai îndrăgite piese de publicul român.

Despre Clubul Alumnus UNESCO:

A fost fondat în anul 2000 de către tineri din zece țări în vederea realizării de proiecte privind educația, știința, cultura și comunicarea.

Proiect co-finanţat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.