Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul program online din România pentru dicție, voce și respirații

0

Un tânăr din Cluj lansează astăzi primul program online de coaching din România pentru  dicție, voce, ritm și respirație

„Cum să vorbești bine” (CSVB) este primul program online din România care dezvoltă competențe în cele mai importante arii ale vorbirii: dicție, voce, ritm, volum,  respirații și intonație. Programul poate fi urmat de oriunde din lume și cuprinde 23 exerciții audio și 12 sesiuni de coaching pe Skype. CSVB a fost creat de Andrei Țigănaș[1], un tânăr specialist în comunicare cu 12 ani de experiență în mass-media, publicitate, training și coaching.

Cum să vorbești bine – 23 de exerciții pentru o voce și o dicție de invidiat” este primul program online de învățare și coaching din România care li se adresează managerilor, oamenilor de vânzări, trainerilor și public speakerilor.

 c

În ultimii ani am umblat la mai multe conferințe, evenimente business, traininguri sau întruniri de tot felul. Am auzit oameni care, pur și simplu, erau deranjanți prin felul în care vorbeau: fără dicție, cu voci pițigăiate, accent provincial, intonații greșite etc. Erau oameni care aveau ce să comunice, dar o făceau într-un mod respingător, neatractiv. Asta aducea, mai departe, consecințe în imaginea lor și a companiei pe care o reprezentau. Pentru mine erau oameni care nu puteau să transmită profesionalism. Când nu vorbești bine, pierzi în relația cu oamenii din jurul tău. Ratezi oportunități, pierzi resurse, iar reputația ta suferă. Asta m-a impulsionat să creez programul „Cum să vorbești bine”, declară Andrei Țigănaș, autorul programului.

Programul CSVB durează 4 luni și cuprinde 2 etape de învățare.

Prima etapă de învățare durează o lună. Aici, cursantul parcurge cele 23 de exerciții audio din platforma online „Cum să vorbești bine”.

Exercițiile sunt structurate în 6 capitole:

  1. Dicție
  2. Modelare vocală
  3. Ritm și volum
  4. Interpretare
  5. Rezonanță și impostație vocală
  6. Respirații

Cea de-a doua etapă de învățare durează 3 luni. Aici cursantul parcurge 12 sesiuni de coaching pe Skype cu Andrei Țigănaș. În fiecare sesiune se lucrează personalizat, iar           exercițiile se fac la nivel și mai ridicat. Între cele 12 sesiuni cursantul primește teme de lucru, (înregistrări audio), iar Andrei oferă feedback și tehnici de corectare a defectelor de vorbire.

Cuvântul cheie este „umor”. Exercițiile din platformă și cele 12 sesiuni de Skype se fac toate cu zâmbetul pe buze. Am observat la cursanții mei că ei ajung mai ușor la rezultate dacă sunt relaxați, bine dispuși și nu se iau prea tare în serios. Iată de ce în platforma cu cele 23 de exerciții nu lipsesc glumele și exemplele de „așa nu”: voci pițigăiate, vocale greșit pronunțate, accent de vârf de munte și alte caraghioslâcuri, declară Andrei Țigănaș, autorul programului.

Despre Andrei Țigănaș[2], autorul programului „Cum să vorbești bine”

Andrei Țigănaș are 31 de ani și lucrează în domeniul comunicării de 12 ani.  A fost jurnalist radio – TV, om de publicitate, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică din Cluj, iar în prezent este trainer și coach. Este președintele IAA Young Professionals Cluj, cea mai cunoscută asociație a tinerilor profesioniști în comunicare.

Ca jurnalist radio și TV, Andrei a lucrat cu posturi precum Pro TV, Radio Guerrilla, Radio Cluj, Napoca FM.

În experiența lui a acumulat peste 870 de ore de înregistrări audio ca voiceover și 470 de transmisii live în posturi de radio și televiziune.

Misiunea lui Andrei este să-i ajute pe oamenii din jurul său să comunice mai atractiv și mai convingător ca să obțină resursele de care au nevoie și reputația pe care o merită.

Programul s-a lansat oficial în 3 octombrie și va putea fi accesat prin comandă online.

Detalii pe http://andreitiganas.ro/.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.