Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul premiu internațional pentru Dăruiește Viață

0

Asociația Dăruiește Viață și ENGIE Romania primesc Trofeul CCI France International 2019 la categoria Responsabilitate Socială, pentru performanță și pentru curajul de a se implica în proiecte de impact. Trofeul a fost acordat în cadrul celei de-a doua Gale CCI France International, la Paris, luni, 24.06.2019.

Acesta este primul premiu internațional pentru Dăruiește Viață, asociația care construiește Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică, exclusiv din donații, și desfășoară numeroase alte proiecte în sfera oncologică. Camera de Comerț și Industrie din Franța (CCIF) premiază anual, sub Înaltul Patronaj al Președintelui Emmanuel MACRON, companii și inițiative din întreaga lume pentru performanță.

”Suntem onorate de acest premiu, dar, mai ales, ne bucurăm enorm că fenomenul #NoiFacemUnSpital este recunoscut internațional. Pentru că acest premiu este un semn de apreciere pentru cea mai mare mișcare de implicare socială din România. Momentan, peste 260.000 de oameni s-au mobilizat pentru a asigura construcția și întreținerea pe termen lung a Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică. Iar numărul celor implicați crește. Suntem o voce și o forță care arată că se poate.” – Carmen USCATU, fondatoare Dăruiește Viață

Categoria Responsabilitate Socială este una dintre cele opt categorii identificate de CCIF prin care promovează și premiază reușitele franțuzești la nivel global. Dăruiește Viață și ENGIE au fost nominalizate alături de alte 25 de finaliste din întreaga lume și se află pe lista celor 8 laureați.

”ENGIE Romania a fost printre primele companii care a susținut inițiativa #NoiFacemUnSpital când era doar un plan pus pe hârtie și un vis îndrăzneț pentru noi. Acum, când planurile au prins contur și suntem gata cu structura pentru cele nouă niveluri, ne bucuram că încrederea pe care ENGIE ne-a arătat-o, încă din 2013, a fost recompensată. Suntem mândre de această colaborare și de faptul că munca noastră a fost recunoscută de CCIF. Suntem mândre să putem spune că munca noastră dă o șansă în plus la viață.” – Oana GHEORGHIU, fondatoare Dăruiește Viață

Suntem mândri că ne-am putut dedica construcției Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică, care integrează soluții moderne de eficiență și autonomie energetică. Știm că un consum redus de energie înseamnă mai multă energie pentru pacienții care vor fi tratați aici și o investiție durabilă, de care vor beneficia generații actuale și viitoare. Aceste momente de sărbătoare sunt o oportunitate de a îi mulțumi partenerului nostru tradițional pentru că aduce speranță în viața semenilor noștri.”, a declarat Eric STAB, Președinte Director General ENGIE Romania.

Peste 500 de participanți, din 70 de țări, au fost prezenți la Gala CCIFI, inclusiv reprezentanți ai autorităților publice (secretari de stat, parlamentari, autorități locale etc.) și parteneri Team France Export (CCI de France, Business France, Consiliul de Comerț Extern, MEDEF, federații profesionale etc.).

Colaborarea dintre ENGIE Romania și Dăruiește Viață a început în anul 2013, când ENGIE Romania a decis să susțină proiectul de construcție a Laboratorului de Citogenetică și Imunofenotipare din cadrul Institutului Clinic Fundeni. De atunci, ENGIE Romania a susținut constant proiectele Dăruiește Viață, inclusiv construcția Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Foto (stânga-dreapta): Eric STAB – Președinte Director General ENGIE Romania, Oana GHEORGHIU – Fondatoare Dăruiește Viața, Jean-Mathieu SAHY – CEO Capital Export, Carmen USCATU – Fondatoare Dăruiește Viață.

__

Asociația Dăruiește Viață a fost fondată în 2012 de Carmen USCATU și Oana GHEORGHIU. De atunci a schimbat un Ordin de Ministru, a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu Autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București) și a demarat cel mai mai proiect de implicare socială din ultimii ani: construcția și întreținerea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. În prezent, peste 260.000 de persoane fizice și peste 1.700 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital.

Mai multe detalii: www.daruiesteviata.ro, contact@daruiesteviata.ro

Donații prin platforma de fundraising: www.bursadefericire.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.