Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul manual de Public Speaking din România pentru gimnaziu și liceu, tipărit în luna iulie

0

Primul manual de public speaking din România pentru gimnaziu și liceu, bazat pe curricula creată de Amalia Sterescu, profesionist în domeniu, va fi tipărit la finalul lunii iulie, urmând ca antreprenoarea să caute sprijinul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru introducerea oratoriei ca opțional în anul școlar 2016 – 2017.

Pe 20 iunie, comitetul de redactare a curriculei opționalului de public speaking, format din șase cadre didactice și un psiholog, s-a întâlnit și a finalizat procesul de creare a curriculei, pasul următor fiind redactarea primului manual de public speaking pentru gimnaziu și liceu din România.

Amalia.Sterescu

În luna ianuarie, Amalia Sterescu demara campania de introducere a oratoriei (public speaking în școli), campanie care s-a bucurat de susținere publică, peste 25 de voluntari, majoritatea cadre didactice din toată țara, exprimandu-și dorința de a ajuta și de a se implica activ. De asemenea, luna ianuarie a însemnat lansarea unei petiții online privind introducerea public speaking în școli, care a fost semnată de o serie de persoane din toate zonele țării.

În luna martie 2015, Public Speaking School, condusă de Amalia Sterescu, a încheiat un parteneriat strategic cu Inspectoratul General al Municipiului București 9 – domnul Inspector General Ionel Florian Lixandru fiind un susținător al acestui proiect. De asemenea, au fost definitivate o serie de parteneriate cu alte instituții de învățământ, printre care și Liceul Internațional de Informatică ICHB.

Ca urmare a parteneriatelor încheiate, în luna aprilie 2015, Amalia Sterescu a susținut, în parteneriat cu Inspectoratul General al Municipiului București, mai multe conferințe în liceele din București, menite să atragă atenția cadrelor didactice, elevilor și părinților asupra importanței studierii public speaking în școli în contextul lumii globalizate.

Au fost susținute conferințe de popularizare a introducerii public speaking în mai multe instituții din București, printre care I.L Caragiale, Școala 11, Școala Centrală, Școala 56, Matei Basarab, Școala 195, Gheorghe Șincai, Școala 79, Gheorghe Lazăr, Școala 146, Grigore Moisil și Școala Gimnazială Constantin Brâncuși.

În întregul proces, au fost implicate și 50 de cadre didactice care au fost selectate de Inspectoratul General al Municipiului București pentru a participa la un program de instruire pe care Public Speaking School, prin Amalia Sterescu, l-a organizat în data de 30 aprilie. Astfel, șase cadre didactice și un psiholog s-au oferit voluntare să realizeze curricula opționalului de public speaking pentru gimnaziu și liceu.

Feedback-ul înregistrat din partea elevilor a fost unul extrem de pozitiv în urma primelor lecții demonstrative în licee și școli din București, care au fost susținute între 8 și 12 iunie de profesorii instruiți de Amalia Sterescu.

„Îmi doresc ca acest proiect să devină realitate și îmi doresc ca în anul școlar 2016 – 2017 să se afle pentru prima dată în școli acest manual, iar pentru asta la începutul lunii iulie, Public Speaking School va căuta susținerea actualului Ministru al Educației pentru introducerea Public Speaking ca opțional în an școlar menționat, precum și în calendarul de opționale din Săptămâna Altfel. Public Speaking School va continua să instruiască voluntar, în 2015, profesorii din provincie ce și-au manifestat interesul de a introduce Cluburi de Public Speaking în școlile lor. De asemenea, vom iniția parteneriate durabile cu licee din București unde Public Speaking School se va implica activ în a transforma public speaking într-un proces normal menit să crească competențele de comunicare verbală și non verbală ale elevilor”, a declarat Amalia Sterescu, inițiatoarea proiectului Public Speaking în școli.

Amalia Sterescu este Sr. Business Consultant & Personal Branding Strategist și fondatorul Outsourcing Advisors și Public Speaking School. Leader și intraprenor educat la școala multor corporații cu amprentă globală, Amalia Sterescu a condus timp de 16 ani start-upuri în telecom și IT &C în România, India și China.

În prezent, Amalia Sterescu este antreprenor, a fondat propria companie de consultanță, Outsourcing Advisors, dar și o școală de public speaking, Public Speaking School, destinată tuturor antreprenorilor, sr managerilor și profesionistilor ce doresc să folosească public speaking ca și canal alternativ de promovare și vânzare sau de cultivare a imaginii personale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.