Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul brand românesc care își propune să schimbe radical piața ambalajelor: 100% biodegradabile și compostabile

0

Ambalajele de unică folosință reprezintă 40% din consumul anual de plastic, iar România se situează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la cantitățile pe care le reciclează, recuperând sub 10% din plasticul pe care îl folosește. Cea mai mare parte ajunge la gropile de gunoi, unde poluează, afectând grav calitatea aerului, a solului sau a apei subterane.

Specialiștii Prodplast au decis să fie primii care oferă o soluție la această problemă, lansând Biodeck – primul brand românesc care oferă ambalaje 100% biodegradabile și compostabile. Biodeck își propune să susțină economia circulară și să schimbe radical industria de ambalaje din România, înlocuind plasticul de unică folosință cu alternative sustenabile.

România s-a angajat față de Uniunea Europeană cu privire la creșterea treptată a cantităților pe care le valorifică prin reciclare și compostare, ambalajele fiind printre cei mai mari poluatori, însă acestea nu au fost respectate. Plecând de la modele de succes din țările membre ale UE, Biodeck propune înlocuirea ambalajelor din plastic, oferind astfel pungi, saci, pahare, farfurii sau tacâmuri făcute din plante. Biodeck se adresează marilor lanțuri comerciale, HORECA, festivalurilor și tuturor comercianților ce pun pe piață ambalaje de unică folosință.

Biodeck are la bază ideea unei economii circulare. Procesul de producție este unul prietenos cu mediul folosind o tehnologie avansată și are emisii de carbon cu până la 80% mai mici decât plasticul sau polistirenul. Toate produsele sunt făcute din plante, din amidon de porumb și din trestie de zahăr și sunt singurele produse care pot fi compostate împreună cu resturile alimentare. Ambalajele se biodegradează atât în centre de compostare comercială, cât și în unitățile de compostare la domiciliu. Mai apoi, compostul rezultat din procesul de biodegradare este un îngrășământ extrem de fertil pentru pământ, ajutând astfel la regenerarea solului și la creșterea calității acestuia.

Biodeck își propune să dezvolte campanii ample de educație ecologică, atât pentru adulți, cât și pentru copii și să implementeze programe pilot de colectare și compostare a bio-deșeurilor.

Mai multe detalii puteți găsi pe https://www.biodeck.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.