Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primii speakeri confirmați la TEDxAlbaIulia – Mind the gap

0

Ce-a de a doua ediție TEDxAlbaIulia va avea loc în data de 24 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Entuziasmul cu care a fost primită prima ediție i-a motivat pe organizatori să continue cu o a doua ediție.

Tema evenimentului de anul acesta – Mind the gap – va aduce sub lumina reflectoarelor idei ale unor speakeri naționali care pot avea un impact în comunitatea locală.

Primii speakeri confirmați, care vor urca pe scena TEDxAlbaIulia – Mind the gap sunt:

Doina Hendre Biro – Responsabilul de Aspecte Profesionale și Științifice ale Bibliotecii Batthyaneum.

Doina Hendre Biro este doctor în Istorie la Universitatea din Sorbona. Dragostea ei pentru Istoria Artei a făcut ca parcursul ei profesional să fie mereu la intersecția celor două domenii. A fost profesoară la Liceul de Artă ”Regina Maria”, unde, după cum susține, le preda elevilor entuziasm. În prezent ea este Responsabilul de Aspecte Profesionale și Științifice ale Bibliotecii Batthyaneum.

Claudiu Ceia – Co-fondator Civitech

Claudiu și-a început cariera ca Web Developer și Technical Project Manager în brațul digital al mai multor agenții de publicitate din România și Irlanda, pentru branduri precum Microsoft, Nokia, Coca-Cola, Subaru și alții, iar în portofoliu lui se regăsesc mai multe premii de publicitate pentru proiecte dezvoltate în Dublin. Ulterior, din 2012 până în 2016, a lucrat ca Software Engineer la Facebook, întâi în Irlanda și apoi în SUA, unde a dezvoltat tool-uri interne și proiecte de infrastructură. Lucrând de peste 8 ani în afara țării, Claudiu s-a întors în 2016 în România, ambiționat să își folosească experiența de lucru în proiecte prin care să ajute cetățenii. Imediat după întoarcerea în țară, Claudiu a fost plăcut surprins de inițiativa GovITHub și s-a hotărât să se alăture bursierilor.

Hotărât să continue lucrul la digitalizarea serviciilor publice din România, a decis să fondeze CivicTech. În septembrie 2017, Claudiu s-a mutat în Alba Iulia, fiind coordonator al proiectelor CivicTech derulate în parteneriat cu administrația locală, în cadrul proiectului Alba Iulia Smart City 2018.

Elena Calistru – Președinte & co-fondator Funky Citizens

Elena Calistru este preşedinte şi co-fondator al Funky Citizens. Lucrează în societatea civilă din 2008 în proiecte naţionale şi internaţionale legate de bună guvernare, transparenţă, politici fiscal-bugetare. La Funky Citizens este responsabilă cu stingerea incendiilor și generarea de entuziasm.

Deși a trecut pragul de 30 de ani, încă mai crede că poate schimba lumea. Și crede cu tărie și că cetățenii sunt mai deștepți decât îi cred guvernanții și că pentru a fi la fel de puternici ca ei, le trebuie doar informație și un strop de speranță.

Laura Orian – Cântăreață de Jazz

Laura Orian este absolventă a Academiei de Muzică din Cluj, fiind cunoscută în special pentru rolul de vocalistă și percuționistă în fomația de muzică electro-acustică SENSOR, cu care a performat în România și în străinătate, realizând trei discuri.

În 2012,  Laura a inițiat Festivalul Internațional Alba Jazz , fiind director artistic timp de patru ediții. În toamna aceluiași an, ea a format o secție de canto pop-jazz la Liceul de Arte „Regina Maria”, unde actualmente este și profesor.

În ultimii ani, Laura a dezvoltat împreună cu chitaristul si producătorul de muzică electronică Florin Bălan (ADVERB), proiectul The Nobodies, cu care a intrat într-o zonă muzicală modernă, experimentală și de ambient, punându-și în valoare sensibilitatea vocii și ideile creatoare. Colaborarea dintre cei doi, s-a concretizat prin aparitia albumului de muzica electronica Far From You (decembrie 2017).

Andreea Bogdan – Moderator

Andreea Bogdan și-a început activitatea în lumea televiziunii în Sibiu. De atunci și până acum a acumulat aproximativ 10 ani de experiență în domeniu la diverse posturi radio și tv, devenind cunoscută prin emisiunile realizate. În acest moment ea prezintă diverse evenimente în toată țara, este corespondent Radio România Actualități și partener într-o agenție de publicitate.

Biletele sunt disponibile pe website-ul www.tedxalbaiulia.com/bilete.

Urmăriți TEDxAlbaIulia pe pagina de Facebook www.facebook.com/tedxalbaiulia, pe Instagram http://instagram.com/tedxalbaiulia sau vizitați website-ul www.tedxalbaiulia.com pentru mai multe detalii.

Partener Strategic: Banca Transilvania

Supporters: Brand Minds, Tudor Tailor, Selfie School

This event has a radio: Virgin Radio

Parteneri Media: Urbea Mea, DOR, Urby App, IQ Ads, SMARK, CTRL-D

Despre TEDxAlbaIulia

TEDxAlbaIulia este un eveniment non-profit care își dorește să fie un catalizator al progresului comunității din Alba Iulia. Echipa TEDxAlbaIulia crede că ideile că ideile ar trebui să circule liber în societate, tocmai de aceea aduce laolaltă speakeri din domenii diverse și o comunitate gata de acțiune, formată din tineri profesioniști, studenți și oameni care vor să facă diferența în societate.

Despre TEDx, x = eveniment organizat independent

În spiritul ideilor demne de răspândit, TEDx este un program de evenimente locale, organizate independent, care reunesc oameni pentru a trăi împreună o experienţă asemănătoare TED. În cadrul unui eveniment TEDx, TED Talkurile video şi speakerii live sunt combinate pentru a genera discuţii şi conexiuni adânci. Aceste evenimente locale, organizate independent au marca TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent.

Despre TED

TED este o organizaţie non-profit devotată Ideilor Demne de Răspândit (Ideas Worth Spreading), de regulă sub forma unor discursuri scurte, puternice livrate de gânditorii de top ai prezentului.

Urmăriţi TED pe Twitter la http://twitter.com/TEDTalks, pe Facebook la http://www.facebook.com/TED sau pe Instagram la http://instagram.com/ted.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.